Kastamonu Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO) ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini tamamlayan 90 kursiyer, KATSO’da düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar.
Törende konuşan KATSO Başkanı Selçuk Arslan, girişimcinin en önemli özelliklerinden birinin heyecan olduğunu ve kendilerinin de bu törende aynı heyecanı yaşadıklarını söyledi. Gençlerin bir fark oluşturması ve kendi işinin patronu olması noktasındaki yenilikçi düşünmeleri, düşüncelerini geliştirmeleri, risk alma cesareti göstermelerinin, adım atacakları iş dünyası için önemli olacağını dikkat çeken Arslan, “Bu programlar yeni bir işe atılmak isteyen tüm vatandaşlarımız için yeni bir başlangıç demektir. Hayata atılmak, kendi işini kurmak isteyenlere bilimsel verileri bir araya getirerek buradan çıkan sonuç bir enerjiye daha doğrusu yatırıma dönüşüyor. Kastamonu’da değişik sektörlerde girişimcilik oluşması kanaatindeyim” dedi.
Kastamonu’nun turizm kenti olmaya aday bir şehir olduğuna işaret eden Arslan, bu kapsamda daha fazla girişimciye ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Bir şeylere inandıktan sonra hiçbir şey hayal değildir. Girişimcilerimiz hayallerini küçük görmesinler. Özellikle hizmet sektöründe çok zayıf kaldığımızı ifade edebilirim. Bazı dönemlerde hizmet sektöründe artan şikâyetler var. Bunlar olmaması gereken durumlar fakat olabiliyor. Bu şikâyetleri en aza indirmenin tek yolu hizmet sektöründe alternatifleri çoğaltmaktır” diye konuştu.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Kastamonu İl Müdürü Nevzat Erol ise, girişimcilik etkinliklerini Kastamonu’da 3 yıldan beri devam ettirdiklerini ifade ederek, Kastamonu’da 56 girişimcilik eğitimini tamamladıklarını söyledi.
Konuşmaların ardından 70 saatlik uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 90 kursiyere sertifikaları verildi.
Kaynak: iha