5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu ve İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliği ile ilgili genel bilgilendirme eğitim semineri Ilgaz’da başladı.
Ilgaz’da bir otelde düzenlenen eğitimlere İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan ve İl Özel İdaresi ilgili kısım müdürleri ile İl Genel Meclis üyeleri katıldı. Burada İl Genel Meclisi üyelerine seslenen Genel Sekreter Zafer Karahasan, 5 yıl boyunca birlikte çalışacaklarını belirterek, “Meclisimiz 45 kişiden oluşuyor. Bu 45 kişiden 36 tanesi ilk kez seçilen üyelerden oluştu. Bunu göz önüne aldığımızda bu günkü eğitimin ne kadar önemli olduğunu anlayabiliriz. Burada iki gün süreyle Mahalli İdareler Baş Kontrolörü Başkanı Mustafa Oksal tarafından İl Özel İdarelerinin yetki ve sorumlulukları İl Genel Meclisi çalışma yönetmeliği ile ilgili genel bilgilendirme eğitimi verilecektir. Burada iki gün süreyle İGM üyelerimiz hem eğitim hem de Kastamonu gündemine dair fikirlerini paylaşma imkanını bulacaklardır” dedi.
İl Özel İdaresi tarafından altı paydaş kuruluşun tüm altyapı ve üstyapı yatırımlarını karşıladıklarını belirten Karahasan, “Ayrıca kırsal kesimdeki tüm işler yapılmakta olup ayrıca bu mecliste alınan kararlar, öneriler ve raporlar o ilin gelişmesine de ışık tutmaktadır. Onun için bu meclis ve onun kurumu çok önemlidir. Onun için uzman kadrolarının ve komisyonlarının iyi eğitim alması çok önemlidir. Son beş yıl içinde İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi olarak çok önemli işlere birlikte imza attık Kastamonu’yu prangalarından kurtardık önümüzdeki beş yılda sıçrama yılları olacaktır. Bunun için kanunun vermiş olduğu yetkiler çerçevesinde tüm çalışmaları yapacağız. Seçilmiş ve siyasi bir meclis olması nedeniyle farklı görüşler de tartışmalar da olabilir bu da demokrasinin güzelliğidir. Sonuçta hepimizin amacı Kastamonu’nun kalkınması ve gelişmesidir. Tüm üyelerimize yeni dönem hayırlı uğurlu olsun diyor başarılar diliyorum” diye konuştu.
Konuşmanın ardından Mahalli İdareler Baş Kontrolörü Mustafa Oksal tarafından İl Genel Meclisi üyelerine yönelik eğitimler başladı.
Kaynak: iha