Kastamonu’da eksikliği büyük derecede hissedilen Anjiyo Ünitesi için Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu onay verdi.
Kastamonu’dan il dışına sevklerin büyük oranda yapıldığı Anjiyo Ünitesi için Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Kastamonu’ya gelmeden önce onay verdi.
Anjiyo ünitesinin yokluğunu Kastamonu’da fazlasıyla hissettiklerini ve bu üniteyi Kastamonu’ya kazandırmak için büyük gayretler gösterdiklerini ifade eden Kastamonu İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, “Şehir dışına bin 300 civarında hasta sevk edilmiş. Sevkli hastaların çoğunun anjiyo olmak için sevk edildiğini biliyoruz. Bu ünite kazandırıldığı zaman sevk konusunda da ciddi azalma meydana gelecektir” dedi.
Anjiyo ünitesinin Kastamonu’da kurulması için uzun zamandır çalışma yürüttüklerini ve son olarak Sağlık Bakanı’nın Anjiyo ünitesinin kurulması için onay verdiğini belirten Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ise, “Anjiyografi Ünitesi olmaması büyük bir eksiklikti. Bununla ilgili yaptığımız çalışmalar sonrasında yaklaşık 10 gün önce Bakanımız Mehmet Müezzinoğlu tarafından onaylandı. Kastamonu’ya Kardiyovasküler Cerrahi kurulması için çalışmaları hızlandırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” şeklinde konuştu.
Anjiyo ünitesi için Kastamonu Dr. Münif İslamoğlu Devlet Hastanesi’nin ameliyathanesinde yenileme çalışmasının yapılacağını aktaran Uyanık, 80 gün içerisinde yapılacak olan tadilat sonrasında anjiyo hizmetinin Kastamonu’da artık verilmeye başlanacağını kaydetti.
Kaynak: iha