Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Topçuoğlu Mahallesinde esnafları ziyaret ederek sıkıntılarını ve taleplerini dinledi.
Belediye başkanı Babaş’a, yardımcıları Adnan Tot ve Ahmet Sevgilioğlu ile Kastamonu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Başkanı Dursun Ergin, Zabıta Müdürü Ahmet Üstüngöksoy eşlik etti.
Kastamonu Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan esnafların kaldırım üzerine tezgah açmalarını yasaklayan düzenlemenin ardından bazı işyeri sahiplerinin ortak çözüm üretilmesi önerisini incelemek için esnafları ziyaret eden Belediye Başkanı Tahsin Babaş, burada KESOB Başkanı Dursun Ergin ile birlikte esnaflarla görüşerek istek ve taleplerini dinledi.
Tezgah açmadan ticaretini sürdürmesi mümkün olmayan esnaflar olduğunu ve bu esnaflara araç ve yaya trafiğini aksatmayacak ölçülerde tezgah açma alanları tahsis edeceklerini belirten Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Tretuvar’ın genişliğine göre esnaflarımıza belli bir ölçüde alan tahsis edeceğiz. Seçimden öncede söyledim. Odalarla birlikte, vatandaşla birlikte çalışacağımızı hep dile getirdik. Ben vatandaş ne derse uyacağım. Benim fevri kararım yok. Buraya da bugün ortak bir karar vermek için geldik. Esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Kastamonu insanı gerçekten kurallara uyan ve sağduyulu davranan bir yapıya sahip” dedi.
Ellerinde Kasaplar Hali için hazırlanmış bir proje olduğunu ancak bu projeden tarihi ve kültürel dokuya uygun olmadığı için vazgeçtiklerini açıklayan Başkan Babaş, “Kasaplar Hali projesini beğenmediğimiz için değiştirmeye karar verdik. Mevcut proje oradaki tarihi doku ve kültürü yansıtmıyor. Yeni proje çalışmamız başlatıldı” ifadelerini kullandı.
SOKAKLAR ELDEN GEÇİRELECEK
Esnaf ziyaretleri kapsamında Kuyumcularbaşı Sokak ve Reşit Esen Sokak’taki trafik sorununun çözümü için Belediye Başkan Yardımcılarına talimat veren Tahsin Babaş, “Kuyumcularbaşı Sokak’ta ve Reşit Esen Sokak’ta tretuvar çalışması yapacağız. Gerekli noktalara cepler açacağız. Bu iki sokaktaki trafik sorununu muhakkak çözüme kavuşturacağız” dedi.
Ayrıca Başkan Babaş, Belediye Caddesi ve tretuvar çalışması yapacakları Kuyumcularbaşı Sokak ile Reşit Esen Sokak’ta parkomat uygulamasına da yakın zamanda başlayacaklarını belirtti.
MEB’E OTOPARK BAŞVURUSU
Kastamonu’nun trafik sorununun çözümünde otoparkların büyük önem taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı Babaş. Kışla Parkı’nın altına 200 araçlık, belediye binası önüne ise 150 araçlık otopark projesi düşündüklerini kaydetti. Babaş. aynı çerçevede Reşit Esen Sokak üzerinde ve şehir merkezindeki bazı okulların bahçelerinde otopark projesi uygulaması yapılabilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüklerini sözlerine ekledi.
KESOB Başkanı Dursun Ergin ise, esnafın istek ve taleplerine kayıtsız kalmadığı için Belediye Başkanı Tahsin Babaş’a teşekkür ederek, şeklinde konuştu: “Özellikle Topçuoğlu Mahallesi’ndeki esnafımızın iş yerinin önünde tezgah açmadan ticaret yapma imkanları yok. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş ile masa başında bunun bir değerlendirmesini yaptık. Bu noktada Belediye Başkanımız Tahsin Babaş bizlere yardımcı olacağını ifade etti. Bugün de sahada durumu tespit ediyoruz. Esnafın mağdur olmayacağı, Kastamonulularında memnun kalacağı bir çözüm üretmeye gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha