Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Ermeni Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından 'Sözde Ermeni Soykırımı' konulu panel düzenlendi.
Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen panelde konuşan Fen-edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet İnbaşı, "Bugün burada bütün dünya kamuoyunda sürekli olarak gündeme getirilen Ermeni katliamı ile ilgili fakültemizin Ermeni Dili ve Edebiyatı Bölümünün katkılarıyla hazırlanmış olan bir paneli yapıyoruz. Tabi bununla ilgili olarak şunları söylemek istiyorum; biz öğrenci olduğumuz dönemde Erzurum Üniversitesinde 1985 yılında bir Ermeni sempozyumu yapıldı. Yurtiçi ve yurtdışından katılanlar oldu. O zaman Ermenilerin iddiaları güya katledilen Ermenilerin sayısı 500 bindi. Sonra biz okulu bitirdik hoca olduk. Bunların sayısı 2 milyona çıktı. Yani bunu özellikle söylemek istiyorum. Tabi ölülerin sayısı durduk yere artar mı? Tabi sayısı ile oynarsanız artar. Tabi bunu özellikle siyasi faaliyet olarak Ermeni lobisi canlı tutmaya çalışıyor" dedi.
İnbaşı ayrıca, "Bizim ülkemize karşı, Türk dünyasına karşı, Azeri kardeşlerimize karşı bunu hep dünya gündeminde tutmaya çalışıyorlar. Biz defalarca Ermeni tarihçilerine beraber çalışalım dedik. Arşivlerimiz burada, her şeyimiz açık. Fakat hiç kimse gelmiyor. Uzaktan uzağa atıp tutuyorlar. Bilimsel olarak ortaya koydukları hiçbir şey yok" diye konuştu.
Kaynak: iha