Kayseri Şeker Fabrikası, verim, kalite, şeker oranı gibi konularda yaptığı önemli araştırmaların ardından, topraklarımız için en uygun özellikleri ve kaliteyi taşıyan tohumları tespit ederek, merkezi Almanya’da bulunan KWS Türk firması ile bir sözleşme imzaladı.
Sözleşme imzalamak adına Kayseri Şeker Fabrikası’nda bir tören düzenlendi. Tören öncesi KWS Türk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lars Wrede, Genel Müdür Veli Girgin ve Pazarlama Müdürü Aytuğ Sofuoğlu Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay’ı ziyaret ettiler.
KWS Türk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lars Wrede, Başkan Akay ve Yönetim Kurulu üyelerine, başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler. Kayseri Şeker Fabrikası’nın Türk tarımına, çiftçisine ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağladığının altını çizerek Kayseri Şeker Fabrikası gibi çok büyük ve başarılı bir firma ile sözleşme imzalamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.
Başkan Akay ise KWS Türk’ün, kalite ve verimi dünya çapında bilimsel araştırma ve geliştirmeye dayandırarak yakaladığını belirterek, yapılan sözleşmenin, Türk Çiftçisi adına hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Ziyaretin ardından geçilen imza töreninde Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Harun Halıcı, Nizamettin Çatak, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Özer ve Abdulkadir Güneş, Genel Müdür Levent Benli, Ziraattan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Osman Canıtez, Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdür İsmet Aksoy, Çiftçi ve Çiftçi Meclisi’nden sorumlu Koordinatör Kazım Duygulu, KWS Türk firması adına ise Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lars Wrede, Genel Müdür Veli Girgin ve Pazarlama Müdürü Aytuğ Sofuoğlu’da hazır bulundular. Tören için hazırlanan protokolü ilk olarak Genel Müdür Levent Benli ve KWS Türk Genel Müdürü Veli Girgin imzaladı. Girgin ve Benli’nin ardından Sözleşmenin diğer bölümlerini ise KWS Türk adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lars Wrede ve Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Özer imzaladı.
Atılan imzaların ardından taraflar birbirlerini tebrik ederken, konuklar için verilen akşam yemeğinde Başkan Akay tarafından KWS Türk Yönetim Kurulu Başkan Vekili Lars Wrede’ye plaket takdim edildi.
Kaynak: iha