Kayserigaz abonelerini yetkisiz ve sertifikasız doğalgaz tesisat firmaları konusunda uyardı.
İhmallerin ve küçük hataların büyük facialara yol açtığı olayları engellemek, mevcut olan güvenli ve düzenli gaz arzını sürdürmek için Kayserigaz, abonelerine uyarılarda bulundu.
Kayserigaz İç Tesisat Sorumlusu Mehmet Onur Aydın, gaz kullanıcılarını, tesisatlarına yetkisi ve sertifikası olmayan firmalarca kesinlikle müdahale ettirmemeleri konusunda uyardı. Aksi takdirde, istemedikleri sonuçlarla karşılaşabileceklerini vurgulayan Aydın, yetkilendirme ve sertifikalandırma işlemleri tamamlanmamış firmalarca yapılan işlemlerin gecikmelere, maddi olarak usulsüzlüklere, müşteri mağduriyetinin yanında hayati tehlikelere kadar ciddi sorunlara yol açabileceğini söyledi. Bu gibi istenmeyen sonuçlara mahal vermemek için tesisat işlemlerini mutlaka yetkili ve Kayserigaz’dan sertifikalandırılmış firmalarca yürütmelerini talep eden Aydın, bu sayede doğal gaz kullanıcılarının memnuniyetlerinin ve güvenliklerinin maksimum düzeyde olacağını belirtti. Aynı zamanda Aydın, alanında uzman ve tecrübeli firmalarca, usulüne uygun şekilde çekilmiş ya da kontrol ve bakımı yapılmış tesisatların uzun sürede gaz kullanıcılarını üzecek herhangi bir duruma sebebiyet vermediklerini sözlerine ekledi.
Yetkili ve sertifikalı doğalgaz tesisat firmalarına Kayserigaz web sitesinden ulaşılabiliyor. Bu firmalara Kayserigaz tarafından sağlanan özel tabelalar da yetkili ve sertifikalı firmaların kolayca anlaşılması için gaz kullanıcılarına yardımcı oluyor.
Kaynak: iha