Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mete Eke, İstanbul’un Fethinin 561. yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Eke, "Türk milleti 561 yıl önce, Fatih Sultan Mehmet Han liderliğinde çağ açıp çağ kapatmış, dünya tarihinin akış ve yönünü değiştirmiştir. İstanbul’un fethi; disiplinli bir hazırlığın, teferruatlı bir planın, zamanın fevkinde bir teknik donanımın, hepsinden de mühimi inanmışlığın, imanın ve başarma azminin bir ürünüdür" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Peygamber efendimiz (S.A.V) “ İstanbul Mutlaka fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, onu fetheden ordu ne güzel ordudur” buyurmuştu. Bu müjdeye 52 günlük kuşatmanın ardından nail olan Fatih Sultan Mehmet ve ordusu, 72 parçalık Osmanlı donanmasını kızaklardan kaydırılıp Haliç'e indirerek kararlılığın ve başarıya susamışlığı tüm dünya’ya göstermiştir.
İstanbul 561. yıl önce huzuru bulmuş, dirliğe kavuşmuş, güvene ulaşmış, rahmetle bereketlenmiş ve hak ettiği ellerde yükselmiştir.
Ancak gelinen nokta da İstanbul yıllardır istismarcıların ve milli değerlerini inkar eden nifak yuvalarının kontrolündedir, Sultan Mehmet Han tarafından fethedilen İstanbul’un sokaklarında şimdi, hukuksuzluk, yolsuzluk ve işsizlik kol gezmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle İstanbul’u bir Türk-İslam kenti yapan Büyük Hakan Fatih Sultan Mehmet’e, fetihte yer alan muhterem ceddimize ve tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, hepsini şükran ve minnetle yâd ediyorum."
Kaynak: iha