Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin yetişmiş insan kaynağı olduğunu belirterek, "Bu kapsamda toplumun her kesiminin kendini geliştirmesi ve yetiştirmesi için projeleri hayata geçireceğiz" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından öğrencilerin ve yetişkinlerin öğrenebilme kapasitelerini artırmak amacıyla Kayseri'de ilk kez düzenlenen "Kayseri Öğrenme Şenliği" renkli görüntülere sahne oldu. Talas belediye meydanındaki şenliğe öğrencisi öğretmeni her yaştan vatandaş katıldı. Öğrencilerin okullarda yaptıkları bilimsel çalışmalarından el emeği göz nuru eserlere kadar çok geniş yelpazede ürünlerin sergilendiği şenlik halk oyunları gösterisiyle başladı. Şenliğin açılış kurdelesini Vali Yardımcısı ve Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker birlikte kesti.
Burada konuşan Talas Kaymakamı Yasemin Özata Çetinkaya, her okulun her etkinliğine katılamadıklarını belirterek, "Bu anlamda yıl sonunda okulların etkinliği çakışıyordu. Böylelikle bütün okulların etkinliklerini aynı anda aynı yerde görme imkanı bulduk. Zamandan ve emekten tasarruf konusunda çok önemli. Okullar birbirinin yaptığını görüp haberdar oluyorlar. Rekabet ve kendilerini geliştirme konusunda oldukça verimli bir faaliyet" dedi.
Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, şenliğin ondukça verimli olduğunu kaydederek, belediye olarak eğitim konusunda yapacakları projeleri anlattı. Başkan Palancıoğlu, "İnşallah bu şenlik çocuklarımızın ve velilerin birlikte çalışmasına, öğrenmesine katkı sağlar. Türkiye'nin en büyük sorunu insan kaynadığı. Biz de belediye olarak insan kaynaklarının geliştirilmesi ve yönlendirilmesiyle ilgili desteklerimiz olacak. Kapalı kreşler yapacağız. 24 saat açık kütüphane hizmet verecek. Bu kapsamda bu tür öğrenci şenliklerinin çok faydası var. Biz de belediye olarak elimizden geldiğince destek vereceğiz" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü İhsan Köker de, "Bakanlığımızın Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi müdürlüklerimizde yıl içerisinde yapılan bütün öğrenme etkinlikleri, şenlik havasında öğrenci ve öğretmenlerin eserlerini herkesin görmesini sağlanıyor" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından yetkililer, öğrenci ve velilerin yaptığı çalışmaları inceleyerek bilgiler aldı.
Kaynak: iha