Kilis Valisi Süleyman Tapsız, Gaziantep Ticaret Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve Gaziantep Halıcılar Odası işbirliğinde Hannover FairsTurkey tarafından düzenlenen, Domotex Gaziantep Makine Halı Fuarı’nı ziyaret etti.
Gaziantep Halı İhracatçılar Birlik Başkanı Selahattin Kaplan ve GTO Başkanı Eyüp Bartık'la birlikte Fuar ziyaret eden Vali Süleyman Tapsız, dünyanın halısının Gaziantep’te üretildiğini belirterek, "Gaziantep’te yıllık 350 milyon metrekare halı üretimi yapılıyor. Türkiye'de üretilen halının yüzde 85'i Gaziantep'te üretiliyor. Gaziantep halı sektörünün yüzde 60'ını ise Kilisli hemşerilerimiz tarafından kurulan şirketler oluşturuyor ’’dedi.
Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birlik Başkan Yardımcısı olarak seçilen Kilisli işadamı Selahattin Kaplan'a da hayırlı olsun dileklerinde bulunan Vali Tapsız,"Fuara yurtiçi ve yurtdışından 150'den fazla firma katıldı. 23 bin metrekare alanda sergilenen makine halıları ve yan sanayi ürünleri, Türkiye ve Ortadoğu'dan gelen ziyaretçilerin beğenisine sunulduğu Halı Fuarındaki başarılı organizasyondan dolayı Kilisli Hemşerimiz Selahattin Kaplan'ı tebrik ediyorum’’ ifadelerini kullandı.
Sektör profesyonelleri, yeni iş bağlantıları kurmak ve ticaret hacimlerini yükseltmek için 26-29 Mayıs 2014 tarihleri arasında Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'ndedüzenlenen fuara Kilisli işadamları ve sanayiciler, GTO Başkanı Eyüp Bartık, GAHİB Başkanı Selahattin Kaplan ve Gaziantepli işadamları katıldı.
Kaynak: iha