AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, Soma’daki maden faciasına ilişkin ölenlerin yakınlarına başsağlığı dileyerek “İnşallah Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmaz” dedi.
AK Parti Kırıkkale Milletvekili ve TBMM adalet Komisyonu Üyesi Ramazan Can, partisinin il başkanlığınca düzenlenen “nöbetçi vekil” uygulamasına katılmak üzere Kırıkkale’ye geldi. Burada basın mensupları ile kısa bir toplantı yapan Can, Manisa’nın Soma ilçesinde elim bir iş kazasının meydana geldiğini, buradaki kazada 284 vatandaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatarak, “Ölenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum. İnşallah içeride kalanlar da sağ olarak çıkarılır diye umut ediyoruz. İnşallah Allah bir daha bize böyle acılar yaşatmaz” dedi.
Bir gazetecinin Kırıkkale Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) Silah Fabrikası'nda üretilen Türkiye'nin ilk yerli Milli Piyade Tüfeği ile ilgili sorduğu soruya Can, dünyada önde gelen silahlardan birisi olduğunu ifade ederek, “Silahların Kırıkkale’de üretilmesi bizim için ayrı bir övünç kaynağı. Protokol çerçevesinde silahlarımız öncelikle yurtiçi ihtiyaçları karşılayacak sonra yurtdışına yönelik çalışmalar olacak” diye konuştu.
Kaynak: iha