Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü, Türk Polis Teşkilatının 169'uncu kuruluş yılını Cumhuriyet meydanında düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutladı.
Cumhuriyet meydanında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Törenin açılış konuşmasını yapan Kırıkkale Emniyet Müdürü Hasan Onar, emniyet teşkilatının şan ve şerefle 169 yılı geride bıraktığını ifade ederek, “Türk polisi, çağdaş ülkelerin kullandığı araç gereç ve yöntemleri kullanmayı kendine amaç edinmiş dünyada ortaya çıkan gelişmelere bağlı olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Emniyet teşkilatımız toplumda huzuru ve düzeni sağlamak, vatandaşın can ve mal güvenliğini korumak, kanun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlamak gibi çok önemli hayati bir görevi üslenmiştir” dedi.
169 yılıdır köklü bir kuruluş olan emniyet teşkilatının önemli bir noktaya geldiğini kaydeden Kırıkkale Valisi Ali Kolat ise, “ Emniyet teşkilatımız emniyet müdürümüzün de ifade ettiği gibi hakikaten önemli bir noktaya gelmiştir. Birçok ülke Türkiye’den çeşitli branşlarda eğitim hizmeti almaktadır” diye konuştu.
Konuşmalarına ardından, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ramazan Çetintaş’ın okuduğu “Şehit Olursam Ağlama Anne” isimli şiir dinleyenlerin büyük beğenisini topladı. Tören, kent genelinde polis teşkilatının 169. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen kompozisyon, şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödüllerinin verilmesi ve tören geçişinin ardından sona erdi.
Kaynak: iha