Kırıkkale’de, Hüseyin Sungur isimli simitçi, satışlardan kazandığı bir günlük kazancın tamamını Soma ilçesindeki maden faciasında hayatlarını kaybeden şehit işçilerin ailelerine gönderecek.
Kurtuluş Mahallesi’nde bulunan Kırıkkale Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi önünde simit satarak geçimini sürdüren 51 yaşındaki Hüseyin Sungur isimli simitçi bir günlük kazancını Soma ilçesindeki maden faciasında ölen şehit işçilerin ailelerine gönderecek. Simit satarak çocuklarımı okutmaya çalıştığını ifade eden Sungur, “Soma’da meydana gelen maden faciasında ölen kişilerin ailelerinin durumunu düşündüğümde onlarında benim gibi zor duruma düşmemeleri için bugünlük kazancımı Soma’ya göndermeyi düşündüm” dedi.
“Türk insanı bu konularda duyarlıdır. Ama yine de hatırlamayanlara hatırlatmak için böyle bir şey yapmayı düşündüm” diyen Sungur “Soma'da yaşanan maden faciası için büyük üzüntü duydum. Elimden geldiği kadar bir nebze katkıda bulunmak istedim. Düşündüm Türkiye’de bugün 77 milyon insan yaşıyor bu kişilerin sadece 1 milyonu birer lira bağışlasa 1 milyon lira yapar. Buda oradaki insanlara büyük bir katkı olur. İşte bu nedenle kendimce böyle bir teşvik amacıyla bir şey yapmak istedim. Bugünkü gelirimin tamamını Soma’daki meydana gelen maden faciasında ölen kişilerin ailelerine bağışlayacağım. İnsanları duyarlı hale getirmek için biliyorum Türk insanı bu konularda duyarlıdır ama yine de hatırlamayanlara hatırlatmak için böyle bir şey yapmayı düşündüm”şeklinde konuştu.
Simitçinin duyarlılığına destek olmak isteyen vatandaşlar ise tok da olsa simit aldılar.
Kaynak: iha