Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olduğunu söyledi.
Vali Yaman, TBMM’nin kuruluşunun 94. Yıldönümü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Atatürk'ün, 'Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir” ifadesiyle halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğunu, milletin geleceğini yine milletin kendisinin tayin edeceğini belirterek tüm dünyaya ilan ettiğini kaydetti.
23 Nisan 1920’de açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, ulusal egemenliğe dayalı, Cumhuriyet rejimiyle yönetilen Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sağlam temelini oluşturduğunu dile getiren Vali Yaman, "Varlığımızın temelini oluşturan demokratik ve laik Cumhuriyet ilkelerinin aydınlattığı yolda, milli birlik ve kararlılık içinde çok daha başarılı sonuçlar elde edeceğimizden hiç kuşkum yoktur. Büyük Atatürk bu anlamlı günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak tanımlamış ve çocuklarımıza armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Dünyada böyle milli bir günü, çocuk bayramı olarak kutlayan başka bir ülke yoktur. En değerli varlığımız çocuklarımız, barışın, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri olarak aydınlık yarınlarımızın güvencesidir.Çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, sorgulayan, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir" ifadelerini kaydetti.
"Çocuklar, ilmin ve aklın ışığında en iyi eğitimi alarak gururumuz, ümidimiz, güvenimiz ve geleceğimiz olacaksınız" diyen Vali Yaman,"Yarın ülkemizi yönetecek, milletimizi yüceltecek, milli egemenlik ilkesini sonsuza kadar yaşatacak temel güç kaynağımız sizlersiniz. Bu bayram sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Birinci Meclisimizin tüm kahraman üyelerini ve Milli Mücadeleye emeği geçmiş olan herkesi rahmet ve minnetle anıyor, bugüne anlam katan geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın ve tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum" açıklamasında bulundu.
Kaynak: iha