Kırklareli'ye bağlı Vize İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 23 Nisan Minikler Futbol Turnuvasında, minik yüreklerde büyük heyecanlar yaşanıyor.
İlçede ve köylerde bulunan ilkokullardan 10 takımın katıldığı turnuvada maçlar, Mehmet Akif Mahallesinde bulunan halı sahada oynanıyor. İki guruptan oluşan eleme usulü ile yapılan karşılaşmalar sonucunda Sergen, Arife Bekir Uğurlu, Atatürk ve Cumhuriyet İlkokulları yarı finale yükseldi.
Yarı final karşılaşmaları Sergen ve Arife Bekir Uğurlu İlkokulu arasında oynanan maçta Arife Bekir Uğurlu İlkokulu Sergen İlkokulunu 3-2 yenerek finale adını yazdıran ilk takım oldu. Ardından oynanan diğer karşılaşmada ise Atatürk İlkokulu Cumhuriyet İlkokulunu 6-0 yenerek finale adı yazdıran ikinci takım oldu.
23 Nisan Minikler Futbol Turnuvası finallerinin ise 18 Nisan Cuma günü oynanacağı kaydedildi. Final karşılaşmasında ilk olarak saat 12.00’da Sergen ile Cumhuriyet İlkokulları arasında ardından 3.lük, 4.lük maçı oynanacak. Saat 12.45’te ise Arife Bekir Uğurlu ve Atatürk İlkokulları arasında oynanacak final maçı ile turnuva şampiyonu belli olacak.
Kaynak: iha