Büyük Eğitim Kurumları, Kırşehir’de yine bir ilki gerçekleştirdi ve Özel Büyük Fen Lisesi’ni de eğitime kazandırdı. Büyük Fen Lisesi’ne öğrenci seçmeleri için 8. sınıf öğrencilerine yönelik deneme sınavı yapılacak.
Kırşehir’de eğitim alanında her zaman kendini yenileyip geliştirerek, daha iyi hizmet sunma noktasında çalışan Büyük Eğitim Kurumları, Kırşehir’e Özel Büyük Fen Lisesi kurarak, özel eğitimdeki başarısını tescilledi.
Kırşehir Özel Büyük Fen Lisesi, 2014-2015 eğitim-öğretim döneminde okulda eğitim alacak öğrencileri belirlemek amacıyla yarın bir deneme sınavı da yapılacak.
Geçtiğimiz yıl Cerrahpaşa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’ni açarak, özel eğitim alanında çığır açan Büyük Eğitim Kurumları, Özel Fen Lisesi ile eğitimdeki hizmet ağını genişletti.
Kırşehir’in son yıllarda sınavlardaki derecesinin düşmesi ile birlikte eğitimde farklı branş arayışları sonucu Kırşehir’e Özel Büyük Fen Lisesi açma kararını aldıklarını belirten Kurucu Fatih Yıldırım, Büyük Fen Lisesi’nin Kırşehir’e hayırlı olmasını diledi.
96 öğrenci kapasiteli Büyük Fen Lisesi’ne 24 öğrencinin lise ikinci sınıflarında okuyan öğrenciler arasından alınacağını ve sayının yaklaşık olarak tamamlandığını belirten Fatih Yıldırım, 8. sınıf öğrencileri arasından alınacak öğrenciler için de yarın ücretsiz olarak deneme sınavı yapacaklarını söyleyerek, tüm öğrencileri sınava katılmaya davet etti.
İlk 10’a giren öğrencilere tam burs, ilk 20’ye giren öğrencilere yüzde 50 burs, ilk 100 ve 200’e giren öğrencilere dahi çeşitli burslar vereceklerini belirten Büyük Eğitim Kurumları Kurucusu Fatih Yıldırım, “Büyük Eğitim Kurumları olarak beşinci kurumumuzu Kırşehir'e kazandırmış bulunuyoruz.
Büyük Eğitim Kurumları olarak biz ilk dershanecilik sektörüne girdiğimizde eğitime özel okullarda kazandıracağımızı belirtmiştik. Kırşehir'de geçen sene Cerrahpaşa Anadolu Sağlık Meslek Lisesi'ni açmıştık. Bu sene de Özel Kırşehir Büyük Fen Lisemizi açmış bulunuyoruz. Kırşehir için hayırlı, uğurlu olmasını diliyoruz.
Gelecek yıl için bu okula 96 tane öğrenci alacağız. 96 öğrencinin 24 tanesini lise ikinci sınıflardan grup oluşturacağız. Şu anda da hemen hemen lise ikinci sınıfların başvurularını doldurmuş gibiyiz. Hacı Fatma, Anadolu Öğretmen ile çevre illerin fen liselerinden nakil yoluyla gelecek talebelerimiz var. Diğer öğrencileri de 8. sınıflardan mezun olan öğrenciler arasından seçeceğiz.
Büyük Fen Lisesi olarak sadece Kırşehir için düşünmeyelim, İç Anadolu Bölgesi'nin en ünlü kadrosu ile yola çıktık. Tüm okullarda, dershanelerde, çevre illerde anketler yaptırdık. Branş branş, öğretmen öğretmen anketler neticesinde ilk üçe giren öğretmenlerimizin arasından bir kadro oluşturduk. Her branştan iki öğretmen olacak. Okula gelip öğretmenler hakkında bilgi aldıklarında isimlerini duymuş, zihinlerinde yer etmiş isimler. İyi bir ekip kurduk. Kırşehir'de bu son yıllarda sınavlardaki başarı oranının düşmesi, öğrencilerin farklı okul arayışlarına girmeleri bizim bu okulu açmamızda en büyük etkendi. Artık Kırşehir'e özel okulculuğun nasıl yapıldığını, geçen sene Cerrahpaşa ile ispatladık. Bu sene de bu işi tescilleyeceğiz. Kırşehir için hayırlı, uğurlu olsun diliyoruz” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha