Kırşehir Algı Danışmanlık Merkezi öğrencisi Hasan Ö., İşitme Engelli Öğrencilerle buluştu.
Psikolog Meral Yücesan, ‘Önemli olan engel durumu değil, alınan eğitimdir. Hasan on sekiz yaşında ama küçük bir çocuk zekasında’ dedi.
Algı Danışmanlık Merkezine, altı ay önce özel eğitimle başlayan ve geldiğinde hiçbir sosyal aktivitesi olmayan hatta göz teması bile kuramayan on sekiz yaşında ama bir çocuk zekasına sahip olan Hasan Ö., altı aylık çalışmanın ardından Eğitimci Selda Öz, ve psikolog Meral Yücesan’ın, yaptığı çalışmalar sonucunda Kamu Kurumları ziyaretleri yapmaya başladı.
Kırşehir’de özel bir dershanenin sosyalleşme ve tanışma toplantısına yardımcı eğitimci Seda Sönmez ve Eğitimci öğretmen Selda Öz ile katılan Hasan,daha sonra İşitme Engelli öğrencilerle bir araya gelerek onların spor dalında aldıkları kupa başarısına ortak oldu.
Toplumun her alanda gelişmesinin Hasan gibi durumda olan öğrenciler için çok önemli olduğunu söyleyen Meral Yücesan, “Öğretmenimiz ve çalışanlarımızla birlikte kuruduğumuz aile ortamında engelleri ortadan kaldırarak onların eğitimle ne duruma geldiklerini ailelerine göstermek ailelerinin de ötesinde topluma onların durumunu engelli olarak değil de engelsiz olarak anlatmak çabamızın karşılık görmesi Hasan gibi çocukların yüzünde oluşan gülümseme ve restoran kültüründen yolda yürümeye kadar gelişim göstermesi hepimizin olduğu kadar Hasan’ında yegane başarısıdır” şeklinde konuştu.
Eğitimci Selda Öz, ise Hasanla birlikte başlayan eğitim çalışmalarının sürekli devam edeceğini ifade ederek, Algı Eğitim Merkezi sadece engelli öğrenciler için değil, 3 yaşından itibaren her yaş gurubu için geçerli olduğunu belirtti.
Kaynak: iha