Liderler Ne Zaman Değişirler.

Çok değerli  Prof. Dr. Süleyman Çelik hocamız  Erdal İnönü'nün liderler ancak öldükleri veya Cumhurbaşkanı seçildikleri zaman liderlikten ayrılırlar sözünü ele almış ve demiştir ki;

Şimdi artık Cumhurbaşkanı olunca da lider değişmiyor!..

El hak doğrudur. Ancak mesele açık bütçedir. Anayasamızın 166. maddesi en çok ayaklar altına alınarak çiğnenen maddesidir. Çünkü o madde " Fiyatlarda istikrarı (not) emrediyor" Bu da ancak DENK bütçe ile sağlanabilir. TBMM üyeleri bu maddeyi anlamıyorlar ve bütçenin DENK yapılması gerektiğini hiç konuşmuyorlar. Açık bütçe demek insanların sofrasından yiyeceklerini ceplerinden paralarını almak demektir. BU ise Anayasal bir suçtur. Halka karşı işlenen bir suçtur.  BU suçu işleyenler hesap sorulmaması için daha başka oyunlar oynuyorlar. DP dönemi  budur. AP donemi de budur. ANAP donemi de budur. AKP dönemi de budur. Bütçe DENK olmadan demokrasi ve hukuk devleti olunamaz. Bu savımızın 90 çeşit delili vardır. Ama bir tanesini yazalım da hamsinin hoşafı fıkrasında olduğu gibi diğerlerini sormak gerekmesin. Şimdilerde konuştuğumuz iki, konu var. Asgari ücretliler memur ve emeklilere enflasyon zammı konusu. Asgari ücretliye memura ve emekliye neden zam yapıyoruz. Onları enflasyonda ezdik, biraz rahatlasınlar diye değil mi? İşte Anayasaya aykırı olan da budur. Siz asgari ücretliye memura emekliye enflasyonda ezildi diye zam yaparsanız  Anayasamızı ihlal etmiş olursunuz. Çünkü bu yaptığınız zam köylüyü esnafı kapsamıyor. O zaman da yaptığınız zamlar Anayasamızın eşitliği ön gören 10 maddesine aykırı düşer.. Enflasyon Anayasamızın 5.35. ve 166 maddelerine aykırıdır. Bu kadar açık basit bir konuyu bilmeyen ve 14 Mayıs 1950 den bu yana Türk milletini tam manasıyla iflasa (*)sürükleyen siyasilerimizi koltuk düşkünü diye eleştirmek bir işe yaramaz. Onları "Konularını ve ne  yaptıklarını bilmeyen cahiller" (**) diye eleştirmek gerekir. 

(*) Enflasyon politikası…….1952 sonbaharı başlarında memleketi tam manasıyla iflasa sürüklemiştir. Kelimeyi tartarak kullanıyoruz. İsmet İnönü.

(**) İsa Peygamberin Çarmıha gerilirken söylediği tarihi söz “ Allah’ım sen bunları affet onlar ne yaptıklarını bilmiyorlar.”

NOT: Fiyatlarda istikrar demek hiç zamsız bir Türkiye demektir. Yani Anayasamız hiç zamsız bir Türkiye emretmektedir. Ama 14 Mayıs 1940 den sonra bu gerçeği dinleyen anlayan yok.

Adapazarı Tank Palet Fabrikası Satılamaz. Çünkü.

Açık bütçe yaparak milli paranın kudretini yerle bir eden 14 Mayıs 1950 ve sonrası gaflet politikalarının son halkalarıdır bunlar. Bu fabrikalar rafta kalan son antibiyotiktir. AKP yönetiminin  11 Ocak 2019 tarihli son karnesini sunuyorum

2002 den bu yana   Açık bütçeler yapılarak Türk milletinin cebinden 345 milyar YTL kanun zoru ile alınmıştır.

Bir gram altın 18 YTL den 225 YTL ye çıkmıştır.     Artış 12 mislidir

Bir yabancı para( ABD Doları)1.320.000 TL den 5.468.000 TL ye çıkmıştır. Artış 4 mislidir

Çeyrek altın 24  YTL den 370  YTL ye çıkmıştır. Artış 14 Mislidir

Bu karneyi bize yaşatan ve hala daha DENK bütçe sözünü ağzına bile almayan bir kurumdan daha fazla beklenecek bir husus yoktur. Tank palet fabrikasının özelleştirilmesi Türkiye Cumhuriyetinin savunmasının yok edilmesi için atılmış bir adım olduğu düşünülmelidir. Ayrıca bir Hükumet ulusunun mutluluğu için atacağı ilk adım DENK bütçe olmasını biliyor ve buna yanaşmıyorsa orada bir akıl tutulması vardır.

Sadece Atatürk'ün kurduğu ve ilk genel başkanı olduğu CHP direniyor. Acaba+ Milliyetçi MHP+ Milliyetçi İYİ parti kış uykusunda mıdırlar diye de sorulmalıdır:

DENK Bütçe Yolunda Türk milletine Başarılar Dilenir.

Devletimizin en önemli yetkilisi aynen şöyle diyor. " Türkiye'nin ulusal güvenliği müzakere edilemez" Doğru ve güzel bir söz. Söze bir diyeceğimiz yok. Ama Türkiye'nin bütçesi 14 Mayıs 1950 den sonra tümü ile açıktır. Açık bütçe demek devletin güvenliği yok demektir. Bunu ben mi söylüyorum. Hayır. Bakalım kim söylüyor.

" Açık bir bütçenin sayısız sakıncalarını iyi bilen TBMM nin DENK bütçe yönünde kesin karar sahibi bulunması devletin mali ve hatta genel politikası için büyük güvencedir. Atatürk.

 Atatürk işte böyle diyor. Ama siz 14 Mayıs 1950 den bu yana açık bütçeler yapmaktasınız. Devletimizin güvencesi o gün bu gün yoktur. Yani ulusal güvenliği yoktur. AKP dönemi de açık bütçelere devam dönemidir. Siz Türkiye'nin ulusal güvenliği müzakere edilemez diyorsunuz ama yaptıklarınız söylediklerinize uymuyor. Türk milleti DENK bütçe yolunda ilerlemektedir. Bu karanlıklardan başka bir çıkış yolu yoktur. Türk milletine bu yolda başarılar dilenir.



NOT: Çok Değerli Ordulu Hemşehrilerim.  

2019 a da girdik. Önemli bir yıldır. 19 Mayıs 1919 un 100. yılıdır. Erzurum Kongresi, Sivas Kongresi,  Atatürk'ün Ankara'ya gelişi gibi tarihi dönemeçlerimizin 100. yılıdır.  bU önemli tılda da birlikte olmak işsterdim ancak  yazılarımın yayın koordinasyonunu Ordu Yorumla yürütemediğimizden dolayı bu son yazımla aranızdan ayrılıyorum. Sevgi selam ve saygılarımla