Türkiye İş Bankasındaki Atatürk Mirası Hisseler Üstünde  koparılan fırtına Nedir?
 Atatürk,  Türkiye İş Bankasındaki %28 hissesinin yönetimini CHP ye ve gelirini Türk Dil Kurumuna  ile Türk Tarih Kurumuna bağışlamıştır. Bu gün bu olayı fırsat bilerek koparılan fırtına sadece İş Bankasındaki hisselerinin yönetimi değildir. Atatürk’ün bütün ilkeleridir. Atatürk'ün devlet yönetiminde ve uygulamalarında iki, ana ilkesi vardır. DENK bütçe+ Laik eğitim. Ayrıca tam bağımsızlık ve Yurtta Sulh Cihanda Sulh da Atatürk’ün önemli vazgeçilemez ilkelerindendir.  Bu ilkeler Anayasamıza da yerleştirilmiştir. Denk bütçe 3., 5. ve 166. maddelerinde anlayabilenler için  açıkça yazılmıştır. Hukuk devletinde açık bütçeler yapılarak insanların ceplerinden paraları sofralarından yiyecek ve içecekleri alınamaz. Laik eğitim 58. maddesinde yazılmıştır. “Yurtta Sulh Cihanda sulh” Anayasamızın başlangıç bölümündedir. Tam bağımsızlık Anayasamızın 81 maddesindedir.14 Mayıs 1950 den bu yana bu maddeler çiğneniyor. Cumhuriyetimizin kuruluştaki sistemi ve hukuku adeta atılmış yerine tarihte ve bilimde görülmemiş belirsiz uygulamalar konulmuştur. AKP dönemi ve 1 Mayıs 1950 sonrası dönemi tarihe  Lozan'da Lord Gurzonun dediklerinin (*) hayata geçirildiği bir dönemdir diye yazılacaktır.
(*) İngiltere Başbakanı Lord Gurzon İsmet Paşa'ya “İleride dara düşüp bize yardım için geldiğinizde, burada reddettiğiniz her şeyi, cebimden çıkartıp önünüze koyacağım ...” demişti. Dediklerini yaptılar.
Açık Bütçelere Devam etmek nedir?
Halk TV bilindiği gibi devrimci bir kanal değildir.  Ama samimi bir Cumhuriyetçidir. Cumhuriyete meydan okutmaz cumhuriyet karşıtlarına meydanı bırakmaz. Alt yazılarından iki cümle çıkardım sunuyorum.
Şirketler borçlarını çeviremiyor. Büyük şirketler bir bir batıyorlar.
Yıl bitmeden bütçe bitti, Görev zararı şimdiden 61 Milyar TL oldu.
 Profesyonel iktisatçılar bunların ne anlama geldiğini çok iyi bilirler. Bunun anlamı şudur. Bütçe tam manasıyla iflas etmiştir.
Bizi iflasa sürükleyenler, bizi iflasa sürükleme rotasından aynen gidiyorlar. Yanlışın yanlışı yollardayız.     " Durmak yok yola devam " deniliyor. Bu gidişimiz bizi kayalıklara oturtur. Açık bütçeler yapmanın bunları uygulamanın sonu işte budur. Hala daha açık bütçede ısrar edenler gaflet dalalet ve hatta h... içinde olduklarını nasıl görmüyorlar. 
 
Bilime ve Hukuka Dönmek Gereklidir
Reyhanlı  failinin yakalanması ve onun Suriye istihbarat teşkilatından destek ve emir almasının itirafı fazla önemli bir şey değildir. Önemli olan Türkiye'nin 14 Mayıs 1950 den sonraki ters ve yanlış yerdeki duruşudur. Bu duruşun özü defalarca yazıldı çizildi. İşte Reyhanlı'nın arkasında da o duruş vardır. O duruş nedir? Açık bütçeler yolu ile Türk milletinin cebinden paraları sofrasından yiyecek ve içecekleri alınmaktadır. Bu bir. İkincisi laik eğitim tersine uygulandığından vatanımıza yapılan saldırıları inceleyen ve çözebilen gençlerimizin artık yetiştirilememektedir. Tek kişi rejimi, her şeyi tek kişiye bağlayarak, hükümeti, MİT'i, MİLLİ GÜVENLİK KURULUNU ve Hatta adaleti devre dışına çıkararak dünyada eşi benzeri olmayan bir rejime kavuşmuş olmamızdır. Çözüm tektir. Bilime hukuka ve Anayasamıza dönmek..
Büyük İhanete Devam Ediliyor
Atatürk gününde bir ABD doları 80 kuruş idi bu sabah itibari ile (22.09.2018 ) 6.250.000 TL dir. Kaç misli artmıştır. Bir hesap makinesi gereklidir. 6.250.000 0,8 ile çarpalım 7.812500 eder. Bunun anlamı ise şudur. 10 Kasım 1938 tarihinden itibaren gelmiş geçmiş gafletteki iktidarlarca Türk parası 7.812.500 defa harici bedhahların paralarına ezdirilmiştir.  Atatürk'ümüze işte Türk milleti bunun için akın akın ziyarette bulunmaktadır. Bu rakamın içinde AKP iktidarı 4.930.000 TL ile aslan payına sahiptir. Paramızdan 6 sıfır silindiğinden  Türk milleti olarak bu kadar BÜYÜK İhanete uğradığımızın  farkında bile değiliz.