Her şeyin hakkın da hayırlısı diyerek doğacak çocuklarımızın veya torunlarımızın sağlıklı dünyaya gelmeleri için erkek veya kız olmaları hiç fark etmediği gibi sevgileri de aynıdır. Yeter ki hayırlı olsunlar ve cemiyete faydalı büyüsünler. 
Benim gönlümün, istediği iki oğlumun olmasından dolayı kız çocuğu arzusuydu. Büyük oğlumun evlenmesinden dolayı gelinimi hiçbir zaman gelin olarak değil kızım varmış gibi bağrıma bastım. Fındığın içi torunlarımdan birisi kız diğerinin ise erkek olarak dünyaya gelmesi ile en büyük mutluluğu yaşadım.
Anne-babalar sevgi ve şefkatle, erkek ile kız büyük ile küçük çocuğu bir tutmalıdır. Kız evladı doğduğunda erkek evladı doğduğundaki gibi sevinmelidir. ‘Bütün göklerin ve yerin mülkü Allah’ındır, dilediğini yaratır, dilediği kuluna kız ve dilediği kuluna erkek evlat ihsan eder’. Buyurmuştur.
Peygamber efendimiz (Sallallahü aleyhi ve selem) Hazretleri; ‘Sakın kız evlatlarına yüz çevirmeyin! Zira bende kız babasıyım.’ Buyurmuşlardır. Diğer bir hadis - i şerifle: ‘Allahü Teâlâ kız çocukları olan babaya hiç umulmadığı kadar rızık verir ve yaptığı her işte onu doğru yola sevk eder.’ Buyurmuştur. Mutlaktan beni zahmetsiz evlat ile rızık landırmasını talep ettim. Beni kız evlat ile rızıklandırdı.
Kız evladı sevmemek, cahilleri çirkin bir âdetidir.
Peygamber efendimizin doğan ilk evladının kız olduğu malumdur. Yukarıda bahsettiğim gibi rabbimden üç erkek evlat istemiş ve adlarını kalbimde Nejat, Sedat, Vedat olarak, kız çocuklarının ise Melahat, Sebahat, Nebahat koymuştum fakat kısmet olmadı… Kim nederse desin bazı kimselerin çocuklarının kız olmasından dolayı eşlerini boşayanlara rastladığım gibi, ikinci bir evlilik yaptığına şahit oldum. Onlara her zaman ve her yerde şaşkınlığımı ve üzüntümü bildirerek nasihatte bulunmuşumdur. Mahalli Gazetede havadise üzülerek şaştım TÜİK; verilerine göre doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki boşanma hızının hangi sebepten olduğunu bilmemekle beraber en fazla evliliğin yapıldığında ikinci olurken, en fazla boşanmaların yapıldığı illerin başında geliyormuş Ordumuz. Ne sebeple olursa olsun boşanmaların  
ve Allahın verdiği evlat ve sevgi ayrımlarının şiddetle karşısındayım. Her şeyin hakkında hayırlısı…