Kartepe Belediyesi ile Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen KAR-MEK kurslarında yılsonu sergileri ve belge törenleri Tepetarla ve Eşme Kurs Merkezleri ile başladı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan Başkan Üzülmez, KAR-MEK kurslarının kalitesini artıracak branş çeşitliliği ve mekan iyileştirmelerinde bulunacaklarını ifade etti.
2013-2014 Eğitim Öğretim yılında Kartepe Belediyesi’nin Meslek Edindirme Kursları’nda (KAR-MEK) yıl sonu sergi ve sertifika törenleri Tepetarla Kurs Merkezi’nden başladı. Tepetarla’nın ardından aynı gün Eşme Kurs Merkezi ile devam eden el emeği göz nuru eserlerin sergileri Ataşehir, Rahmiye, Maşukiye, Arslanbey ve Suadiye Kurs Merkezleri ardından 10 Haziran Salı günü Ataevler Kültür Merkezi’nde yapılacak genel sergi ile son bulacak.
Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekibi Artvin Yöresi gösterileri ile renklenen törenlerde Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Ak Parti Kartepe İlçe Teşkilatı ana kademe yöneticileri, Kartepe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, belediye meclis üyeleri, Milli Eğitim Şube Müdürleri, muhtarlar, kurs öğretmenleri ve kursiyerlerden oluşan kalabalık bir topluluk hazır bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, bu kurslarla el emeklerini geliştiren kursiyerleri tebrik ederken Başkan Hüseyin Üzülmez’e eğitimle ilgili çalışmalarına verdiği destek için teşekkür etti.
KAR-MEK kurslarının kalitesini artırmak için branş çeşitliliğini sağlayacaklarını ve mekan iyileştirmesinde bulunacaklarını ifade eden Başkan Hüseyin Üzülmez, “Bir emeğin töreninde hep birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Başlangıçta öğrenmek için geliniyor sonra bir emek sarf ediliyor. Bir ürün ve eser ortaya çıkıyor. Bu eserin hazzını ortaya çıkartanlar yaşıyor ve bizde bunu paylaşıyoruz. KAR-MEK bünyesinde 130 kurs merkezinde, 32 branşta 2562 kursiyer eğitim aldı. Gençlere ve bayanlara yönelik bu uygulamaları hayata geçiren herkese teşekkür ediyorum” dedi. Bir meslek öğrenilirken aile bütçesine de katkı sağlanması noktasında belediye olarak bu eserlerin pazarlanacağı belli mekanları kursiyerlere ve merkezlere sunacaklarını hatırlatan Başkan Üzülmez, bu hizmetin alt yapısını hazırlayacaklarının müjdesini verdi.
KAR-MEK Tepetarla Kurs Merkezi Usta Öğreticisi Nilgün Akkanoğlu nezaretinde 14 kursiyer el nakışı, el sanatları ve iğne oyası branşında, KAR-MEK Eşme Kurs Merkezi Usta Öğreticisi Meliha Alpçetin nezaretinde 22 kursiyer giyim branşında yıl boyu eğitim aldı. Kursiyerler yıl boyu aldıkları eğitim sonrası kurs bitirme belgelerini Başkan Üzülmez’in elinden aldılar. Yılsonu sergi açılışını protokol üyeleri ile birlikte yapan Başkan Üzülmez, beraberindeki konuklarla birlikte sergiyi beğeni ile gezerek el emeği ürünleri tek tek incelediler. Başkan Üzülmez, birbirinden güzel eserler nedeniyle kursiyerleri ve usta öğreticilerini tebrik etti.
Kaynak: iha