Kartepe Kale Koleji 4-A sınıfı öğrencileri, yerel yönetimler dersini Kartepe Belediyesi’nde uygulamalı işlediler.
Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i ziyaret edip belediyeyi gezen öğrenciler, meclis üyesi koltuklarını da şimdiden doldurdular.
İngiliz Kültür Kale Koleji minikleri Müdür Yardımcısı Çağlar Akkaş ve Sınıf Öğretmenleri Reyhan Keskin eşliğinde Sosyal Bilgiler dersi kapsamında bulunan “İnsanlar ve Yönetim” konulu üniteyi Kartepe Belediyesi’nde uygulamalı işledi. Öğrenciler ilk olarak Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’i ziyaret etti. Başkan Üzülmez, geleceğin emanetçisi olan çocukları belediyede ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirtirken, “Pırıl pırıl çocuklarımız günümüzü aydınlattı. İyi bir eğitim alarak başarılı yönetici ve idareciler olarak sizleri görmek en büyük arzumuz. Sizlere daha iyi bir eğitim hizmeti sağlanırken, sizlerin de üzerinize düşeni yaparak kendinizi en iyi şekilde yetiştireceğinize inanıyorum. Bu vesile ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nızı da şimdiden kutluyorum. Her birinizi gözlerinizden öperken ailelerinize de selamlarını iletmenizi istiyorum” dedi.
Belediye hizmet binasını gezen öğrenciler belediye meclis salonunda ağırlandı. Meclis üyelerinin koltuklarına oturan öğrencilere Kartepe Belediyesi Yazı İşleri Müdürü Mesut Şişman, belediye yönetiminin organları olan, belediye meclisi, belediye encümeni ve belediye başkanının görev ve yetkileri hakkında bilgi aktardı. Kartepe Belediyesi’nin misyonu ve vizyonu hakkında da bilgi sahibi olan öğrenciler meclis koltuklarını doldurmanın mutluluğu içinde belediyeden memnun şekilde ayrıldılar.
Kaynak: iha