Gebze Belediyesi Sanat ve Meslek Kursları (GESMEK) kursiyerlerinin hazırladığı Renkli Esintiler Sergisi Kent Meydanı Sergi Alanı’nda törenle açıldı. Açılış törenine Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve eşi Ragibe Köşker, AK Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, ilçe protokolü, çok sayıda davetli ve sanatsever Gebzeliler katıldı.
Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, 70 ayrı branşta faaliyet gösteren GESMEK kurslarının binlerce Gebzeliye meslek öğrettiğini belirterek, Gesmek’in ayrıca büyük bir sosyal proje olduğunu söyledi. Gesmek kurslarında oldukça kaliteli sanat eğitimi verildiğini kaydeden Başkan Köşker, “Bugün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz sergide de şahit olacağımız üzere Gebze’de sanata olan ilgi, sanata olan merak ve sevgi hızla gelişiyor. Resim, ebru, çiçek ressamlığı, çini cam porselen süslemeciliği ve kaligrafide gerçekten güzel ürünler ortaya çıkmış. Emeği geçen tüm kursiyerlerimizi ve öğretmenlerini tebrik ediyorum” dedi.
Serginin açılışında konuşan Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan, halk eğitimine verdiği önem ve bu konuda gösterdiği çabalardan dolayı Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e teşekkür etti. Kültürel ve sanatsal faaliyetlerde yaşanan güzelliklerin Gebze’nin gelişmesine büyük katkı sağlayacağını kaydeden Kaymakam Mehmet Arslan, sergideki ürünleri vücuda getiren kursiyerleri ve öğretmenlerini kutladı.
Başkan Köşker, serginin anısına Gebze İlçe Kaymakamı Mehmet Arslan’a Gesmek kursiyerlerince yapılan süslemeli çini tabak hediye etti. Protokol üyeleri ve davetliler daha sonra hep birlikte dört ayrı branşta açılan sergiyi gezdi.
Kaynak: iha