Romanya Babeş-Bolyai Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ioan Aurel Pop, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel’i makamında ziyaret etti. İki üniversite arasında iki ayrı işbirliği protokolü imzalandı.
Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü’nde gerçekleştirilen imza töreninde iki üniversitenin rektörünün yanı sıra Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mustafa Şahin, Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan, Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Bahar, Akşehir İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu, Babeş-Bolyai Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Calin Felezeb ve Babeş-Bolyai Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü ve Orta Asya Çalışmaları Müdürü Prof. Dr. Tahsin Gemil de hazır bulundu. İki rektör arasında imzalanan protokolde fakülte öğretim üyelerinin ders verme ve kısa süreli ziyaret için değişimi, akademik çalışma için öğrenci değişimi, temel bilimsel araştırma için öğrenci ve doktora sonrası akademisyenlerin değişimi, konferans ve sempozyuma katılım için akademisyen davet etme, bilgi, akademik ve araştırma malzemeleri ve yayınların değişimi amaçlanıyor.
Selçuk Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hasan Bahar ve Babeş-Bolyai Üniversitesi Türkoloji Enstitüsü ve Orta Asya Çalışmaları Müdürü Prof. Dr. Tahsin Gemil arasında imzalanan protokol ile de iki enstitünün öğretim ve araştırma kapasitelerini güçlendirmek amacıyla işbirliği yapıldı. Protokol imzalarının ardından Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, günün anısına Romanya Babeş-Bolyai Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ioan Aurel Pop’a Selçuk Üniversitesi’nin köstekli saatini hediye ederken, Prof. Dr. Ioan Aurel Pop da Rektör Prof. Dr. Gökbel’e Romanya kültürüne özgü el işlemesini hediye etti.
Kaynak: iha