Şehrimizin en güzel denize girme yerlerinden biriside Kumbaşı Mahallesidir. Denize girmek için şartlarda son derece uygundur. Burada duş, lavabo, tuvalet, cankurtaran hizmeti gibi olanaklarda mevcuttur.  Dolasıyla denizi çok tanımayan biriside güvenlik tedbirlerine uyarak (aksi yönde  hareket  yapmadan) hem emniyet içinde denize girebilir; hem de  zaman içinde yüzmeyi,  asgari düzeyde öğrenebilir.  Ulaşım durumu son derece elverişlidir.  Her an şehir otobüsleri  ile denize gitmek, ve geriye dönebilmek mümkündür.  Ayrıca araçları ile denize gelenler yol kenarındaki  3 cü şeritlerde (park edilmesi için yapılmış) park edebilmekte  ve sorunsuz şekilde denize girebilmektedir. Ancak park edebilme kabiliyeti Perşembe yönünden  Altınordu yönüne sadece 60 metredir. Altınordu’dan Perşembe yönüne gidiş istikametinde yalaşık 200 metredir.

       Kumbaşı Mahallesinden Perşembe; Yalıköy Mahallesi, ve Bolaman Mahallesi yönüne yollar yaz aylarında çok kalabalık olmaktadır. Denize girilen bölgelerde bazen yaya olarak karşıdan karşıya geçebilmeniz;  çok beklemenizi ve çok seri hareket etmenizi gerektirebilir.

       Karayolları Planında Kumbaşı Mahallesi ile Perşembe İlçesi (burun / fenerin olduğu yer)   arasında önümüzdeki yıllarda yapılacak bölünmüş yol projesi mevcuttur. Dolasıyla yapıldığında sorun çözülecektir.  Ayrıca son dönemde burası çok yeni yerleşim almakta ve olabildiğince nüfus artmaktadır.

      Bölünmüş yol yapılırken Kumbaşı ve Efirli Mahalleleri içinde; karayolunun deniz tarafındaki kısmında gerektiğinde tek yönlü ve tek araç park edebilecek kadar bir şerit (emniyet şeridi) yapılmalı ve gerektiğinde burada denize girmek için  gelen araçlar park edebilirse  çok uygun olur. Bölünmüş yol yapılırken; yolun dışındaki iki yanında 6 şar metre  eninde  kordon boyu  projesi yapılmalı ve yol bu doğrultuda inşa edilmelidir.  Burada yol genişliği  35 metredir;  bu anlamda bir sorun yoktur.  Kordonboyu Kumbaşı Mahallesinden  Efirli Mahallesi  bitimine kadar olabilir. Burası hem yürüyüş yolu; hem gezinti yolu; hem de   yaya yolu ihtiyacını karşılayacak özellikte  olacaktır.

      Efirliye’de sonraki aşamada  doğalgaz verilecektir. Bu nedenden Efirli’nin de  denize yakın bölgeleri yoğun yerleşim talebi alacaktır. Yol bölündüğünde Kordonboyu inşaatı da  kanımca yapılabilir. Kumbaşı ve Efirli Mahallelerinin deniz tarafının;  her tarafında denize de girilebilen bölge olduğundan Kordonboyu  ile  burası çok güzel  olacaktır.