ÇORUM (AA) - 35. Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali'nin 22-26 Temmuz'da gerçekleştirileceği bildirildi.

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, yaptığı yazılı açıklamada, 35 yıldır geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’ne en iyi şekilde hazırlandıklarını belirterek, Çorumlular için çok özel bir festival programı hazırladıklarını ifade etti.

Festivalin tanıtımı için kitapçık, davetiye, afiş ve diğer tanıtıcı dokümanların hazır hale getirildiğini anlatan Gül, şöyle devam etti:

"Son yıllarda Uluslararası Hitit Fuar ve Festivali’nin programını dolu dolu hazırlıyoruz. Halkımızın da isteklerini göz önünde bulundurarak ünlü sanatçıları hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. Festival coşkusunu hemşehrilerimizin hep birlikte yaşaması için tüm ayrıntıları göz önünde bulunduruyoruz. Festival boyunca ünlü sanatçıları, tiyatro gösterilerini, açık hava film gösterilerini, konserleri ve animasyon gösterilerini Çorum halkıyla buluşturacağız. Çorum halkı, eğlence dolu beş gün geçirecek. İnsanımız gönlünce eğlenecek." 

Festivale Porto Riko, Fransa, Cezayir ve Bosna Hersek'in yanı sıra Şanlıurfa, Ankara, Bursa ve İzmir'den halk oyunu ekiplerinin de katılacağını belirten Gül, festivalde sanatçılar Mustafa Ceceli, İrem Derici, Uğur Işılak, Yavuz Bingöl ve Yudum'un halk konseri vereceğini kaydetti.

 Festival kapsamında çocuk tiyatrosu, açık hava sineması, sirk gösterisinin de düzenleneceği anlatan Gül, festival etkinliklerine herkesi davet etti. 

Kaynak: aa