KASTAMONU (AA) - Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri kapsamında düzenlenen liman etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.

Balıkçı barınağında bu yıl 31'incisi düzenlenen şenliklerde, ördek kapma, yüzme ve yağlı direk yarışları yapıldı. Etkinlikte en çok ilgi gören yağlı direkten bayrak kapma yarışını ise tatil için memleketi Abana'ya gelen Emre Oğuz (33) kazandı.

Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 7'nci kez yağlı direğin ucundaki bayrağı kaptığını ve bundan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Hedefinin üst üste 10 kez bayrağı yakalamak olduğunu vurgulayan Oğuz, "Tatilimi geçirmek üzere geldiğim Abana'da yıllardır geleneksel olarak düzenlenen deniz şenliklerine katılıyorum. Daha önce 6 kez bayrağı almıştım, bununla beraber seriyi sürdürüyorum. Hedeflediğim sayıya ulaştığında ise diğer yarışmacılara başarılar dileyerek, yarışmayı genç arkadaşlara bırakacağım. Yarışacağım diğer etkinliklerdeki rakiplerimden biri bayrağı kaparsa, bu benim için büyük mutluluk olacak" diye konuştu.

Etkinlik çerçevesinde denize atılan ördekler ise yarışmacılar tarafından uzun uğraşlar sonucu yakalandı.

Yarışmalarda dereceye girenlere ödüller verildi.

Deniz şenliklerine AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Kastamonu Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar, Abana Emniyet Amiri Ferhat Gül, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) İdaresi Asbaşkanı Hamit Dizman, TMF yönetim kurulu üyesi Mahmut Nedim Akülke ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: aa