DÜZCE (AA) - ÖMER ÜRER - Düzce, Bolu ve Sakarya'da bol miktarda yetiştirilen bal kabağı, otelde görevli aşçılar tarafından hayvan ve insan figürlerine dönüştürülüyor.

Batı Karadeniz'in en önemli turistik alanlarının başında gelen Akçakoca'da bulunan otelin aşçıları, yörede bolca yetiştirilen bal kabağını heykeltıraş gibi işleyerek değişik figürler ortaya çıkarıyor.

Aşçıbaşı Erol Arslan (37), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 23 kişilik mutfak ekibiyle hizmet verdiklerini, 5 ustanın görsellik üzerine çalıştığını söyledi.

Ürünlere şekil vermenin, ustalık istediğini anlatan Arslan, " Biz aşçılar olarak lezzet kadar görselliğe de önem veriyoruz. Çünkü müşterilerimiz bunları bizden istiyor. Ustalarımız her türlü meyve ve sebzeden güzel görseller çıkarabiliyor. Bölgemizde kabak yetiştiriciliği yaygın olduğu için kabağa ayrı önem veriyoruz" dedi.

Ustaların, yurt içi ve yurt dışında uzun sürede kazandıkları deneyimleri, burada şekillere dönüştürdüğünü vurgulayan Arslan, şöyle konuştu:

" Bu becerilerinden dolayı da birçok kez ödül alan ustalarımız var. Amacımız, turizme hizmet standardını arttırmak çünkü ilçemiz, bölgedeki ilk turizm kentlerinde birisi. Artık buraya sadece İstanbul ve Ankara'dan değil, dünyanın dört bir yanından müşteri geliyor. Hal böyle olunca da Akçakoca için turizm ayrı bir öneme sahip. Biz, lezzetimiz kadar görselliğimizle de turizmde ayrı bir boyut kazanmak istiyoruz. "

Kaynak: aa