TOKAT (AA) - EKBER TÜRKOĞLU - Tokat'ın Niksar ilçesinde kahvaltı malzemesi üreten babasının yaşlanması üzerine Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü'ndeki mesleğini bırakan Baha Tahmiscioğlu, babasının işinin başına geçti. 

Baha Tahmiscioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 11 yıldır memur olarak çalıştığını belirtti.

Vakıflar Samsun Bölge Müdürlüğü'nde inşaat mühendisi olarak çalıştığını anlatan 36 yaşındaki Tahmiscioğlu, "11 yıldır kamuda inşaat mühendisi olarak çalışıyordum. Babam tek başına işleri götüremiyordu. 2 yıl önce memuriyeti bıraktım. Memurluktan ayrıldığım için asla pişman değilim. Bu işin herşeyiyle ben ilgileniyorum. İmalatı yapılmasından satışa kadar ilgileniyorum. Geçen sene ham madde bulmakta baya zorlandık. İnşallah bu sene yaşamayız" dedi.

Babasının 20 yıl önce ceviz baharı imalatının yapıldığı bir şirket kurduğunu belirten Tahmiscioğlu, "20 yıldır Niksar'daki iş yerimizde üretim yapıyoruz. Cevizli baharını iç ceviz, domates salçası, ayçiçek yağı, sarımsak ve kimyondan yapıyoruz. Kış aylarında ısı ve enerji vermekte. Ceviz baharda yoğun bir baharat bulunmadığı için çocuklar ve yaşlılar rahatlıkla tüketebiliyor. Günde yaklaşık 50 ceviz baharı yapıyoruz. Pahalı bir ürün" diye konuştu. 

Kaynak: aa