TRABZON (AA) - Rize'de bu yıl sekizincisi düzenlenen "Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği"nde renkli görüntüler oluştu.

Çamlıhemşin ilçesinin turizm merkezi Ayder Yaylası'nda, Çamlıhemşin Doğa Sporları İhtisas Kulübü Derneği'nce (ÇADOSK) düzenlenen şenlik kapsamında yöre sanatçıları konser verdi.

Şenliğe Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşımoğlu, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşi, ÇADOSK Başkanı Tahsin Altay ile yerli ve yabancı turistler katıldı.

Karın az ve havanın güzel olmasından dolayı bazı vatandaşlar mangal yaparak ve horon oynayarak şenliğin tadını çıkartırken, bazı vatandaşlar da naylon ya da şambrellerle kaymaya çalıştı.

Naylon ve şambrellerle kayanların çarpıştığı kazalarda 3 kişi yaralandı. Yaralılara ilk müdahale, alandaki sağlık görevlilerince yapıldı.

Önceki yıllara göre katılımın az olduğu yaylada, bazı katılımcılar da kardan çeşitli figürleri içeren heykeller yaptı.

ÇADOSK Başkanı Tahsin Altay, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği'ne, ülkenin her yerinden katılım olduğunu söyledi.

Vatandaşların, düzenlenen çeşitli aktiviteler sayesinde eğlendiğini ifade eden Altay, "Hedefimiz, Ayder Yaylası'nı uluslararası kış turizmine açmak. Bu tür etkinliklerle her kesimden insanı buraya çekmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği, yarın yapılacak kardan adam ve halat çekme yarışmasıyla sona erecek.

Kaynak: aa