RİZE (AA) - Doğal güzellikleriyle ünlü Çamlıhemşin ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen "Çamlıhemşin Pastacılar Festivali" başladı.

İlçe girişinde kortej yürüyüşüyle başlayan festivale, Rize Valisi Ersin Yazıcı, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve AK Parti Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Nusret Bayraktar, Çamlıhemşin Kaymakamı Aziz Gölbaşı, Çamlıhemşin Belediye Başkanı Osman Haşimoğlu, Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Metin Gültan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tulum eşliğinde ilçe çıkışına kadar gerçekleştirilen kortej yürüyüşü sonunda pastacılar kütüğünün açılışı yapıldı.

Daha sonra Çamlıhemşinli pasta ustaları tarafından 80 kilogram malzeme kullanılarak 2 günde tamamlanan "Fırtına Deresi üzerinde kemer köprü" figürlü pasta kesildi.

Çamlıhemşin Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı ve festival komitesi başkanı Metin Gültan, Çamlıhemşin'de pastacılığın 1800 yıllara dayandığını belirterek, bu yıl ilki düzenlenen festivali, gelecek yıldan itibaren uluslararası yapmayı düşündüklerini söyledi.

Gültan, festivale beklentilerin üstünde katılım olduğunu ifade ederek, destek veren herkese teşekkür etti.

İlçede 4 gün sürecek festivalde, Çamlıhemşinli pasta ustaları tarafından görsel şovlar eşliğinde yapılacak pasta ve şekerlemeler misafirlere ikram edilecek.

Festival kapsamında ayrıca pasta yapımı, pastacılık tarihiyle ilgili belgesel gösterimleri ve söyleşiler de gerçekleştirilecek.

Kaynak: aa