KARABÜK (AA) - "Çanakkale 100’üncü Yıl Gezici Müzesi", Karabük'te ziyarete açıldı.

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce (BYEGM) desteklenen, Çanakkale Zafer’inin 100. yılı etkinlikleri kapsamında hayata geçirilen gezici müze, Albay Karaoğlanoğlu Caddesi'nde vatandaşlarla buluştu.

Vali Orhan Alimoğlu, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, Karabük Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Samit Tokmak, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman ve vatandaşların katıldığı müzenin açılış töreninde, engin ve iyi bir tarihe sahip ülke olduklarını söyledi. 

Geçmişini bilmeyenlerin bugünü de bilemeyeceklerine dikkati çeken Alimoğlu, "Dünü bilmeyen bugünü anlayamaz. Tarihi bilmeyen bugün ne yapacağını tayin edemez. Onun için tarihten haberimiz olmalı. Bu maksatla BYEGM tarafından böyle bir program düzenleniyor. Fırsat bulanlar Çanakkale'ye gidip görüyor. İnsan, kitapta okuduğu şeyleri yerinde görünce tam anlıyor. Henüz gidemeyen ve gidenlerin anılarını tazelemek için çok faydalı bir faaliyet" diye konuştu.

BYEGM Ankara Şube Müdürü Mehmet Akseki de Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı etkinlikleri kapsamında "Şehitler diyarından Anadolu'ya" sloganıyla yola çıktıklarını anlattı.

Karabük'te olmaktan mutluluk duyduklarını  ifade eden Akseki, "2013 yılında Bartın'dan yola çıkan müzemizin 50. durağı burası oldu. Burada eserleri vatandaşlarımızın ilgisine sunuyoruz" şeklinde konuştu. 

26 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak gezici müzede, Çanakkale Zaferi'ni anlatan yaklaşık 4 bin eser yer alıyor.

Kaynak: aa