SAMSUN (AA) - Samsun Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği Hekimoğlu’nun prömiyerinde, ünlü halk kahramanının köyünden  Hasan Gençay'a da küçük bir rol verildi.

Karadeniz’in ünlü halk kahramanı Hekimoğlu’na librettist Bertan Rona ile birlikte hayat veren Tolga Taviş’in Hekimoğlu operası seyirciyle buluştu. Hekimoğlu'nun hayatını anlatan ve 2 perde olarak sahnelenen opera izleyicilerin beğenisini kazandı.

Hekimoğlu'nun Ordu'nun Yassıtaş köyündeki yaşamını ve dağa çıkışını anlatan operayı izlemeye gelen Hekimoğlu'nun köylüsü Hasan Gençay (54), hayatında ilk kez geldiği operada sahneye çıktı. 

Operada çaycı rolünde oynayan Gençay AA muhabirine, operanın yönetmeninin Hekimoğlu'nun hayatını araştırmak için köylerine geldiğini ve orada tanıştıktan sonra kendisini operaya izlemeye davet ettiğini söyledi.

İlk kez opera izlemeye geldiğini belirten Gençay, "Bana sürpriz yaptılar ve oyuncu olarak sahnede görev almamı istediler. Ben de kabul ettim. Çaycı rolünde Hekimoğlu operasında oynadım. Benim için büyük mutluluktu. Biraz heyecan yaşadım ama köyümüzün kahramanı Hekimoğlu'nun hayatının Türkiye ve dünyaya anlatılmasında küçük de olsa bir rol aldıysam ne mutlu bana" dedi.

‘Hekimoğlu’ operasının dünyada ilk defa seslendirildiğini ve sahneye koyulduğunu belirten Rejisörü Figen Ayhan ise “Bu Türkiye için çok önemli, çünkü çok fazla opera yazılmıyor. Karadeniz’in bağrından çıkmış bir kahraman olan Hekimoğlu’nun hikayesini anlatıyor. Oyunda sürpriz yaparak bir de Hekimoğlu'nun köylüsüne rol verdik. Bu daha önce herhangi bir operada yapılmamıştır. Bu da bir ilk diyebiliriz” diye konuştu.

Kaynak: aa