OrduYorum/Hasan Özata
Ordu Büyükşehir belediye konservatuarı klarnet bölümü öğrencileri yılsonu etkinliği düzenlendi. Ordu belediye tiyatro salonunda düzenlenen bir programla dört yıllık öğrenciler mezuniyet belgelerini aldılar.
Öğrenci velilerinin katıldığı yılsonu etkinliğine gerek Büyükşehir gerekse altınordu belediyesi tarafından yeterli katılımın olmaması öğrenci velileri tarafından tepki ile karşılandı. Bazı öğrenci velileri ise geçen yıl aynı etkinliğin Atatürk kültür merkezinde yapıldığını ve o dönemin belediye yönetimi tarafından çok daha iyi organizasyon yapıldığı iki başkan yardımcısı ile daire müdürleri çok sayıda davetli ve öğrenci velileri katılmıştı. Oysa bu yıl hem salon olarak küçük hem de ses düzeni olarak iyi değil, birde belediye yönetimi tarafından yeterli katılım sağlanmaması manidardır diyerek tepkilerini dile getirdiler.
Ordu Büyükşehir belediye konservatuarı klarnet bölümü öğrencileri aralarında dört yıllık olan dört öğrenci düzenlenen etkinlikle mezuniyet belgelerini aldılar. Bütün olumsuzluklara rağmen öğrenciler büyük bir özveri ve ellerinden gelenin en iyisini yaparak salonda bulunan dinleyicilere müzikli bol dakikalar yaşattılar. Klarnet eşliğinde çalınan ve oynanan çeşitli yörelerin türküleri çalındı ve oynandı. ege yöresinin sembolü olan ve tarihe “efeler ancak zeybek oynarken diz çöker” sözü ile özdeşleşmiş bir oyunu da geçen yıl mezun olan klarnetçi Mustafa uzunyurt çaldı bir diğer tiyatro oyuncusu oynadı.
Dört yıl eğitim gören ve dört yılın sonunda mezun olan Emre Köksal, Kaan Karaca, Ali Eren ve Emre can Karaca adlı öğrencilere mezuniyet belgeleri ile bir adet gül’ü klarnet hocası Tayfun Yıldırım ve Ordu Büyükşehir belediye Kültür ve sosyal işler müdürü Mehmet Demirtaş takdim ettiler.  Mezuniyet belgelerinin takdiminden sonra toplu fotoğraf çekimi ile etkinlik sona erdi.

Editör: Haber Merkezi