ÇORUM (AA) - Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Necip Fazıl Kısakürek'in Türkiye için önemli bir değer olduğunu belirterek, "Necip Fazıl, bugün Türkiye'yi yöneten büyük bir kesimin önderiydi. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, tüm bakanlarımızın ve milletvekillerimizin önderiydi. İnşallah yeni nesillere de önderlik edecek" dedi. 

Necip Fazıl Kısakürek'in doğumunun 111'inci yılı dolayısıyla, Çorum Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen "5 Eser 5 Yazar" programının açılışı, Buhara Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Açılışa katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Erdem, "üstat" diye nitelediği Kısakürek'in Türkiye için önemli bir değer ve hayatı örnek alınabilecek büyük bir zat olduğunu vurgulayarak, "Bakanlık olarak böyle büyük bir kişiliği tanıtmak ve gençlerimizin onları örnek almasını sağlamak için bu tür etkinlikleri gerçekleştiren kurumları destekliyoruz ve teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Necip Fazıl'ın doğumunun 111'inci, ölümünün de 32'nci yılı münasebetiyle anılması için yurt genelinde etkinlikler gerçekleştirildiğine dikkati çeken Orhan Erdem, şunları kaydetti:

"Necip Fazıl, ülkemiz için önemli bir değer, hayatı örnek alınabilecek bir kişi. Bu büyük zatı, gençlerimiz için bir önder olabilecek bir büyüğümüz olarak görüyoruz. Bakanlık olarak anılmasını ve kitaplarının okutulmasını destekliyoruz. Necip Fazıl, bugün Türkiye'yi yöneten büyük bir kesimin önderiydi. Başta Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, tüm bakanlarımızın ve milletvekillerimizin önderiydi. İnşallah yeni nesillere de önderlik edecek. Koşullar aynı değil. Onlar geçmişi bilmiyorlar, mücadeleleri bilmiyorlar. İnşallah nereden nereye geldiğimizi anlayarak, geleceğimizi inşa ederler."

Vali Ahmet Kara ise Necip Fazıl Kısakürek'in fikirleri ile çığırlar açan ve nesillere yol gösteren bir üstat olduğunu, ölümünün üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen eserleri ve fikirleriyle halen yaşadığını vurguladı.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ile İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük'ün konuşmalarının ardından araştırmacı yazar Mehmet Çetin, Necip Fazıl Kısakürek'in eserlerinden "Bab-ı Ali Kitabı" ile ilgili söyleşi yaptı.

Cuma gününe kadar devam edecek etkinlikler kapsamında, Necip Fazıl'ın eserleriyle ilgili söyleşi, panel ve konferanslar ile şiir dinletileri yapılacak ve sergiler düzenlenecek.

Kaynak: aa