ZONGULDAK (AA) - Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Senatosunca neyzen  Ömer Faruk Tekbilek'e fahri doktora unvanı verildi.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, kampüsteki spor salonunda düzenlenen törende, 2 Eylül'de senatonun toplandığını belirterek, "Uzun yıllardır sürdürdüğü çalışmalarla, evrensel kültüre yaptığı katkı, kültür, ezgi ve çalgılarımızın uluslararası tanınırlığına etkileri, Doğu ve Batı kültürlerini birbirine yaklaştıran melodileriyle, dünya barışına hizmet ve eserleriyle, sanata, bilime ve insanlığa evrensel nitelikteki katkıları dolayısıyla Ömer Faruk Tekbilek’e, üniversitemizin fahri doktora payesinin tevcihine oy birliğiyle karar verilmiştir" diye konuştu.

Tekbilek, onur verici payeye sahip olmaktan mutluluk duyduğunu anlatarak, "Anadolu'da yetişmekten ve böyle bir kültüre sahip toplumun evladı olmaktan gurur duyuyorum. Müzikle insanlara yaklaştım, müzik olduğu zaman kabuk kırılıyor. İnsanlar ruh ruha oluyor. 'Millet' diye bir şey kalmıyor. Böyle güzel günlere geldim. Allah, babama rahmet etsin, hayatım boyunca bana en güzel örnek oldu. Ustalarıma çok teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı.

Özer tarafından cübbe giydirilen Tekbilek, katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

Kaynak: aa