TRABZON (AA) - ATİLLA KURTOĞLU - Trabzon'un Of ilçesinde müzik market işleten Cuma Uğurlu, ödünç kamera ve sıfır bütçeyle "Bizim Köy" adlı dizi çekiyor.

Uğurlu, aralarında doğalgaz tesisatçısı, oto tamircisi, ses sanatçısı, muhasebeci, spiker ve otel işletmecisinin de bulunduğu amatör oyuncuların rol aldığı dizinin çekimlerini, Ovacık Mahallesi'nde gerçekleştiriyor.

Dizinin yönetmenliğini de yapan Uğurlu, bütçesi olmayan dizinin çekimlerinde, biri kendisinin diğeri de arkadaşından ödünç aldığı, görüntü çekme özelliği bulunan fotoğraf makinelerini kullanıyor.

Uğurlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dizinin senaryosunu kendisinin yazdığını söyledi.

Bölgenin güzelliklerini anlatma ve tanıtmanın, en büyük hayallerinden biri olduğunu belirten Uğurlu, "İstanbul'da doğmuş biri olarak buraların yanlış aktarılmasını doğru bulmuyorum. Karadeniz'in lehçesi, kültürel faaliyetleri, aile ilişkileri hep farklı yansıtıldı. Biz bu yanlışı nasıl değiştirebileceğimizi düşündük ve dizi çekmeye karar verdik" diye konuştu.

Uğurlu, oyuncuları, bölgede yaşamış insanlar arasından seçtiklerini dile getiren Uğurlu, "Bizim için arkadaşlarımızın Karadenizli olması, yapmacık olmaması önemli. Kısacası herkes kendisini oynadı" dedi.

- "Diziyi sadece pazar günleri çekebiliyoruz"

Oyuncuların hepsinin amatör olduğunu ifade eden Uğurlu, bütçesiz diziyi sadece pazar günleri çekebildiklerini kaydetti.

Uğurlu, haftada bir gün izinleri bulunan oyuncu arkadaşlarının onu da dizi çekimine ayırdığına dikkati çekerek, sadece pazar çalıştıkları için bir bölümü ancak bir ayda bitirebildiklerini anlattı.

Dizinin konusu hakkında bilgi veren Uğurlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bir baba, evlatlarına miras bırakmış, çok fazla parası var ancak evlatlarına 'Benim paramı kullanabilmeniz için köyünüze gideceksiniz ve benim istediğim şekilde yaşayacaksınız' diyor. Sonra onlara köyünü anlatmaya başlıyor. Dizide iki ayrı karakterimiz var. İki ayrı kutup, bir ortak noktaları var, aynı kızı seviyorlar. Karakterler arasında bir de muhtarımız bulunuyor. Onun tam zıttı olan, Almanya'dan gelen Mustafa Bey var. Onunla hiç anlaşamıyor. Hikaye bu karakterler arasında yaşanıyor."

Dizide rol alan Emre Yeşilyurt ise Karadeniz'in kaybolmaya yüz tutan kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: aa