TRABZON (AA) - Trabzon'da dünyanın en büyük ebrusunu yaparak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi başaran Kanuni Anadolu Lisesi resim öğretmeni Ali Şentürk, 700 kişiye aynı anda ebru yaptırarak, yeni bir rekor denemesi yaptı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü sponsorluğunda, Kanuni Anadolu Lisesinin destekleriyle, Zağnos Vadisi'nde 'Suya atılan Türk imzası' sloganıyla düzenlenen rekor denemesi, öğretmen Ali Şentürk'ün gözetiminde, 26 okuldan 700 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Kanuni Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk oyunları gösterisinin ardından konuşma yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ebru sanatının Türk kültüründeki önemine dikkati çekerek, öğrencilerden bu önemli sanatı kuşaktan kuşağa aktarmalarını, bunun yanında bilimde de başarılı olmalarını istedi. 

Ebrunun önemli bir sanat olduğunu ifade eden Gümrükçüoğlu, "Trabzon'un geleceği evlatlarımız olarak, 700 kişiyle geçmişten geleceğe bizi ve tarihimizi taşıyan ebru sanatının, suya atılan Türk imzasının en güzel denemelerinden birisini başardığınızı göreceğiz. Bu sadece bir rekor denemesi değil. 'Suya atılan Türk imzası' sloganıyla, sanatın sizler tarafından ileriye taşınması, yani köklerimize, ahlakımıza, maneviyatımıza, sanata verdiğimiz değere bağlı olarak bunu sizlerle beraber ileriye taşımanın bir büyük adımıdır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, bilim ve teknolojinin, ahlakın ve maneviyatın sanatla taçlandırılmasını çok önemsediklerini de vurgulayarak, "Sanatta ileriye adım atmanızı beklerken, aynı zamanda bilimsel çalışmalarınızda ve eğitiminizde de Trabzon'un ve Türkiye'nin en önde gelenleri olmanızı sizden istiyoruz" ifadesini kullandı.

Resim öğretmeni Ali Şentürk ise daha önce 46 metre 12 santimetrelik ebru çalışmasıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na girdiğini söyledi.

Bir süre önce de aynı anda 100 kişiye ebru yaptırarak rekor denemesinde bulunduğunu anlatan Şentürk, "Amacım, bu çalışmayı aynı anda daha fazla kişiye yaptırabilmekti. Bunu da 700 kişiye aynı anda ebru yaptırarak başarmış oldum" diye konuştu.

Rekor denemesine, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Orhan Genç ile çok sayıda resim öğretmeni de katıldı.

Kaynak: aa