RİZE (AA) - Rize Kadınlar Eğitim Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (RİKADER), "Rize Kitap Okuyor" Projesi kapsamında kentteki bazı kahvehanelerde kitaplıklar oluşturdu.

Çarşı Mahallesi'ndeki bir kahvehanede kitaplık oluşturan RİKADER Başkanı Selda Albayrak, gazetecilere yaptığı açıklamada, 8 ay önce "Rize Kitap Okuyor" Projesini hayata geçirdiklerini belirtti.

Proje çerçevesinde hayırsever vatandaşlarla il dışındaki Rizeli derneklerden sağladıkları kitaplarla insanların günlük hayatta sıkça gittikleri cami, restoran, kuaför, kafe ve kahvehanelerde kitaplıklar oluşturduklarını anlatan Albayrak, bugüne kadar 12 mekanda kitaplık kurduklarını söyledi.

Erkeklerin yoğun olarak gittikleri kahvehanelere girmeye ilk başta çekindiklerini ifade eden Albayrak, "Kahvehane sahipleri bize kapılarını açtı. Kahvehanelerde çay, kahve içerek oyun oynayan vatandaşlar artık kitap da okuyacak. Burada oturan babalar ve dedeler, evlerine gittiklerinde torunlarına, çocuklarına kitap okumayı alışkanlık haline getirseler, bir kitap dahi okunsa bizim için kazançtır. Bu uygulamanın yayılacağını düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Albayrak, insanların kalabalık olduğu yerlerde kitaplık oluşturmaya devam edeceklerini dile getirerek, bu kapsamda hastane ve cezaevinde de kitaplık kurmayı planladıklarını kaydetti.

Kaynak: aa