TOKAT (AA) - Tokat'ın Reşadiye ilçesinde Sadrazam Seyyid Hasan Paşa anısına panel düzenlendi.

Reşadiye Kaymakamlığı ve Reşadiye Belediyesi organizesinde Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü konferans salonunda gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü İstanbul Şehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Coşkun Çakır, yaptı.

Seyyid Hasan Paşa'nın Tokat'ın yetiştirdiği en yüksek devlet adamı olduğunu belirten Çakır, "Sadrazam Seyyid Hasan Paşa, sadece Reşadiye'nin, Tokat'ın değil, Osmanlı tarihinin yetiştirmiş olduğu en önemli devlet adamlarından birisidir. Tokat'ımızın yetiştirmiş olduğu hiyerarşik olarak en yüksek düzeydeki devlet adamımızdır. Niyahetinde bir başbakandır ve kabaca 3 yıla yakın başbakanlık yapmıştır" dedi. 

Çakır, panelin ardından yapılacak çalışmalarla Seyyid Hasan Paşa'nın şahsı, eseri ve döneminin sempozyumlara konu olacağını kaydetti.

Panelde, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "Bir Osmanlı Sadrazamı, Sadrazam Seyyit Hasan Paşa", Sanat tarihçisi Prof. Dr. Nurhan Atasoy, "Prof. Dr. Ali Rıza Atasoy', Sanat tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu, "Sadrazam Hasan Paşa döneminde kültür ve sanat" ve TÜBA şeref üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras da "Celalettin Atasoy ve Sadrazam Hasan Paşa'nın Araştırmaları" konuları hakkında katılımcılara bilgi verdi. 

Konuşmacılara tablo hediye edildi. 

Kaynak: aa