KARABÜK (AA) - Safranbolu Belediyesi tarafından kurulan Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi'inde (SAKEM) hazırlanan ürünler sergileniyor.

Misak-ı Milli Meydanı'nda düzenlenen "SAKEM Günleri"in açılışında konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, merkezin turizme katkı sağladığını söyledi.

Daha önce ilçede Çin malı ürünlerin satıldığını ifade eden Aksoy, "Safranbolu’da satılan ürünlerin pek çoğunun burada imal edilmediğini başka yerlerden getirildiğini görmek bizler için bir üzüntü kaynağıydı. Esnaf, 'Safranbolu’ya Uzak Doğu’dan gelen misafirler herhangi bir şey almadan gidiyorlar'  diyordu. Ama ben aynı misafirlerin İspanya’da ne kadar çok alışveriş yaptıklarını gördüm. Artık SAKEM bünyesinde kendi ürünlerimiz yapıyoruz ve gelen misafirlerimize satıyoruz" diye konuştu

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise SAKEM'de çok güzel işlerin yapıldığını belirterek " Bugün 43 bin öğrenci sayısıyla Karabük bir demir çelik, bir işçi şehri değil, bir üniversite şehrine, eğitim ve kültür şehrine dönüştü. Eğer el ele verirsek önümüzdeki günlerin çok daha parlak olduğunu görüyorum” ifadesini kullandı. 

Konuşmaların ardından açılan stantlar gezildi.

Kaynak: aa