KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan Safranbolu ilçesi, yaz ayına hazırlanıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilçeye turizm alanında büyük bir talebin olduğunu belirterek, bunu karşılamak için sürekli çalıştıklarını vurguladı.

 "Tarihi Çarşı'da bütün iş yerlerimizin yoğun olduğunu gördüm'' diyen Aksoy,  şöyle konuştu:

"Bu da turizmin en bariz belirtisidir. Yine Safranbolu’nun birçok işletmesi ile çeşitli vesilelerle bir araya geliyorum. Onlarda artık Safranbolu’da turizmin 12 aya yayıldığını ifade ediyorlar. Artık otellerimiz her mevsim açık ve faaliyetlerini sürdürüyorlar. Türkiye'de alışılagelmiş bir sistem, turizm haftası başlangıcı vesaire gibi düzenlemeler etkinlikler yapılıyor. Safranbolu’da da Kültür Bakanlığımız, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz ile beraber çeşitli etkinlikler yapmaktayız."

Aksoy, Safranbolu'da altyapıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini kaydederek, "Hasan Dede Tepesi'nde gerçekleştireceğimiz otopark düzenlemesi Safranbolu için çok önemli bir artı olacak. Bildiğiniz gibi bayramlarda, hafta sonlarında Tarihi Çarşı'ya girmek saatleri buluyor. Böyle bir eksisi olan yerde turizm sağlıklı gelişemez. Bunun için biz turizmin alt yapısına hazırlıklı bir şekilde giriyor ve aralıksız bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi ile yürüttükleri master planı projesi sayesinde, 1 milyon turist sayısını yakalamayı planladıklarını vurgulayan Aksoy, sözlerini şöyle tamamladı:

"Safranbolu Belediyesi olarak Karabük Üniversitesine vermiş olduğumuz ihalede turizm master planının hazırlıklarını yapmak, önümüze bir hedef koymak ve bu hedefi gerçekleştirmek için çok yoğun bir gayret içerisindeyiz. Üniversitemizde bu konuda bir ön rapor hazırladı ve bizlere ulaştırdı. Arkadaşlarımız bu raporu daha önce turizm master planı hazırlayan kişilerle bilgi alışverişinde bulunarak inceliyorlar. Turizmle ilgili tanıtım çalışmalarımız her zaman ön planda. Gerek fuarlar, gerek tanıtım günleri gerekse diğer etkinliklerde Safranbolu her zaman odak noktası olmayı başarıyor. Geçtiğimiz yıl bildiğiniz üzere Safranbolu olarak bir rekor kırdık. 260 bini aşkın konaklama sayısını yakaladık. İnşallah bu yıl daha da üst seviyelere Safranbolu’muzu hep birlikte taşıyacağız."

 

Kaynak: aa