KARABÜK (AA) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Turizm Master Planı çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Gürbüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, plan hakkında KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal'ı bilgilendirdiğini söyledi.

Safranbolu turizmine yönelik stratejilerin ve projelerin tasarımında bilimsel kurum olarak üniversiteden destek alınmasının önem taşıdığını anlatan Gürbüz, şunları kaydetti:

"Turizm değerlerinin korunması, kullanılmasına yönelik politika, ilkelerin ve turizm pazarı potansiyelinin belirlenmesi, turizmin sürdürülebilirliğine ulusal ve uluslararası kurumlar düzeyinde destek sağlanması, yerel toplum düzeyinde turizm gelişiminden elde edilen faydaların son derece eşitlikçi bir şekilde dağıtımının sağlanması Safranbolu Turizm Master Planı'nın ana amacıdır. Safranbolu’ya rekabetçi bir yapı ve bu yapıyı destekleyecek 2015-2023 stratejilerin geliştirilmesi hedeflenmektedir. Tipik bir tarihi kent olan Safranbolu, yüzyıllar boyunca kervan ticaretindeki anahtar rolü ve topoğrafyası ile tarih ve yerleşim arasında ilginç bir etkileşim gösteren bir turizm destinasyonudur."

Kaynak: aa