SAMSUN (AA) - Trabzon Devlet Tiyatrosu, "Parkta Güzel Bir Gün" adlı oyunu Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunacak.

Kieran Lynn'nin yazdığı, Yeşim Gökçe'nin çevirdiği, Kuvvet Yurdakul'un yönettiği oyunun dekoru Murat Gülmez, kostümleri Funda Dicle Çebi, ışık tasarımı Nihat Bahar, müziği ise Fatih Veli Ölmez'e ait.

Birkan Görgün, Fatih Topçuoğlu, Sinem Bilgin, Selin Usta ve Taha Mataracı'nın rol aldığı oyunda tek istekleri güzel bir gün geçirmek isteyen Arthur ve Olivia'nın geldikleri parkta ülkenin sınırlarının değiştiği gerçeğinden habersiz büyük bir sürprizle karşı karşıya kalmalarını anlatılıyor.

Oyun, 18-19 Kasım tarihlerinde saat 20.00'de Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Büyük Salon'da izlenebilecek.

- "Hekimoğlu" operası

Samsun Devlet Opera ve Balesi, "Hekimoğlu" operasını Samsunlu izleyicilerle buluşturacak.

Karadeniz’in ünlü halk kahramanı Hekimoğlu'na, Bertan Rona ile hayat veren Tolga Taviş'in "Hekimoğlu" operası seyirci karşısına çıkacak.

Hekimoğlu'nun hayatını anlatan ve 2 perde olarak sahnelenecek opera, bugün saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da izlenebilecek.

Ünlü Broadway müzikali "Batı Yakası Hikayesi" ise New York'ta yaşayan Porto Rikolu göçmen gençlerin çetesi Köpekbalıkları ile göçmenlerin varlığından huzursuz olan Amerikalı gençlerin çetesi Jetler'in çatışmalarını anlatıyor.

Tolga Taviş ve Kıvanç Tepe'nin orkestra şefliğini yaptığı, Lale Balkan ve Toygarhan Atuner'in sahneye koyduğu eserin dekor tasarımını Tayfun Çebi, koro şefliğini Mikhail Iskrov üstleniyor.

Müzikal, 17 Kasım Pazartesi saat 20.00'de AKM Büyük Salon'da Samsunlu sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Kaynak: aa