KARABÜK (AA) - UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'nde bulunan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Ulu Cami'nin restorasyonu tamamlandı.

Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen caminin yarın törenle ibadete açılacağını söyledi.

İlçede önemli bir yere sahip camilerin ilk yapıldıkları günkü gibi korunduğunu vurgulayan Bulacak, "Ulu Cami de ilçemiz için çok önemli yapılardan birisi. Uzun yıllar hizmet vermiş olan Ulu Cami'nin restorasyonu artık tamamlandı ve ibadete açılıyor. Caminin restorasyonu Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılıyordu. Çok şükür ki restorasyonu tamamlandı ve artık insanlarımız rahatlıkla ibadetlerini yerine getirebilecekler" diye konuştu.

İlçede birçok eserin restore edildiğini dile getiren Bulacak, şunları kaydetti:

"Safranbolu, Osmanlı döneminden kalan eserlerle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Tabii birçok yapı eski olmasından dolayı özelliğini yitirmişti. Yapılan projelerle çok sayıda yapı restore edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Ecdat yadigarı yapılar restore ediliyor. Safranbolu'yu devletimiz ve vatandaşlarımızla el birliğiyle koruyoruz. Açık hava müzesi olan Safranbolu'yu bizlerden sonra gelen kuşaklara, çocuklarımıza ve torunlarımıza en güzel haliyle bırakmak istiyoruz." 

Kaynak: aa