TOKAT (AA) - RECEP BİLEK - Tokat'ın Reşadiye ilçesindeki Zinav Gölü, eşsiz doğasıyla ziyaretçilerini bekliyor.

Reşadiye'ye 17 kilometre uzaklıkta bulunan ve Yolüstü köyü sınırları içerisinde kalan Zinav Gölü, ziyaretçilerine güzel manzaralar sunuyor.

Zinav Gölü, kanyonu ve yaylası ile bölgedeki İnkaya mağarası ziyaretçilerini bekliyor.

Tokat Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dört mevsim farklı güzelliklerin yaşandığı Tokat'ın, ormanları ve doğasıyla Türkiye'nin en güzel illerinden biri olduğunu, kentin Karadeniz ve karasal iklimin geçiş bölgesinde bulunduğunu söyledi.

Zinav Gölü ve çevresinin 2010 yılında turizm bölgesi ilan edildiğini hatırlatan Akyüz, "Toplam 50 hektarlık alan turizm bölgesi ilan edildi. Bunun 29 hektarı göl, 21 hektarı da ormanlık alan" dedi.

 

- Uzungöl gibi güzel

Gölün etrafına yapılacak yatırımlarla bölgenin gelişeceğini belirten Akyüz, "Oralara seyir terasları ve yürüyüş yolları yapılarak inşallah turizme açılacaktır" ifadesini kullandı.

Reşadiye kaplıcalarını ziyarete gelenlere gölü de gezmelerini öneren Akyüz, "Ben iddia ediyorum, Zinav Gölü, Uzungöl kadar tabiat ve doğal güzellikleri olan, insanların geldiği zaman termal kaplıcalarda şifa bulabilecekleri çok güzel bir turizm bölgesi. Hak ederek turizm bölgesi ilan edilmiştir. İnşallah hak ettiği yeri de bulacaktır. Yazın bir klima özelliği olan, kışın da ormanın ve gölün görüntüsüne doyulamayacak bir yer. İnşallah burayı, turistlerin vazgeçemeyeceği ve geldikleri zaman hayran kalabileceği bir yer haline getireceğiz" diye konuştu.

Akyüz, herkesi Zinav Gölü'nü gezmeye davet etti.

Kaynak: aa