GÜMÜŞHANE (AA) -  Şiran ilçesine bağlı Seydibaba köyünde bir tepenin yamacından çıkan ve kayaların arasından akan Tomara Şelalesi ışıklandırılacak.

Gümüşhane Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal güzelliğiyle çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Tomara Şelalesi'nin bulunduğu 70 hektarlık alanın, kentin üç önemli tabiat parkından biri olduğunu ifade etti.

Şelale çevresinin doğaya uygun düzenlenmesi, mesire alanı, yürüyüş parkuru ve kameriyelerin yapımının tamamlandığını söyleyen Aydın, bu alana 16 kameriye, 2 ağaç köprü, piknik üniteleri, çeşmeler, bulaşık yıkama kabinleri, manzara seyir terasları, yağmur barınakları ve mevcut yürüme parkuruna alternatif yeni parkurlar yapıldığını anlattı.

Aydın, "Tüm bunlar yapılırken doğal yapıya uygun malzemeler kullanıldı. Şelalenin çevresi, ziyaretçilerimizin her türlü ihtiyacını karşılayabilecek şekilde kullanılabilir duruma getirildi" dedi.

Aydın, ziyaret için ihtiyaç duyulan tüm eksikleri tamamladıklarını kaydederek, "Tomara Şelalesi artık tabiatın uyanmasını ve ziyaretçilerini bekliyor. İnsanlarımız burayı rahatlıkla ziyaret edebilir, burada piknik yapabilirler. İhtiyaç duyulabilecek her şey burada mevcut. Bu yıl, şelalemize günübirlik tesis ile doğal yapıyı bozmadan üçüncü yürüme parkuru yapılacak. En önemlisi ise Tomara Şelalesi estetik aydınlatmayla geceleri de izlenebilir hale getirilecek. Bu konuda Şiran Kaymakamlığıyla ortak çalışmamız sürüyor" diye konuştu.

Kaynak: aa