BOLU (AA) - Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Abant İzzet Baysal Üniversitesi iş birliğinde Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Türk Tarihinde İz Bırakan Bolulular Çalıştayı" başladı.

Çalıştayın açılışına, Vali Aydın Baruş, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, yurtiçinden ve dışından akademisyenler ile vatandaşlar katıldı.

Vali Baruş, törende yaptığı konuşmada, milletçe acı veren olaylar yaşandığını anımsatarak, "Milletimizin birliği bütünlüğü, bunun kadrini kıymetini bilmeyen hainler tarafından saldırıya uğramış durumda ve vatan evlatlarını şehit veriyoruz. Tarih boyunca olduğu gibi büyük milletimizin bu olaylara boyun eğmesi, birlik ve beraberliğini öyle fitne çıkaranlar tarafından bozulması asla düşünülemez" dedi.

"Biz gerekirse milletimizin, vatanımızın birliği için yüz binlerce vatan evladını feda etmiş bir medeniyetin çocuklarıyız" diyen Baruş, bunun tarih boyunca her yerde gösterildiğini ve sergilendiğini ifade etti.

Baruş, "Bizim canımızı alabilirler ama vatanımızı, birlik beraberliğimizi, bağımsızlığımızı hiçbir zaman alamayacaklardır. Bu vesile ile canlarını vatan için veren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle anıyorum. Çok değerli ailelerine ve milletimize baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Allah sabır ve metanetlerini artırsın" şeklinde konuştu.

Türk milletinin binlerce yıldır dünyaya örnek olacak medeniyetler kuran aziz bir milletin torunları olduğunu vurgulayan Baruş, şunları kaydetti:

"Bizler Türklüğü İslamla yoğurarak, dünyaya hak ve adaletin sesini haykıran medeniyetler kurduk ve bunu hiçbir zaman dışlayıcı bir anlamda yapmadık. Çünkü bizler bu medeniyeti kurduğumuz zaman öyle bir coğrafyada yaşıyorduk ki bu coğrafyada yaşayan onlarca milleti kaynaştırmak zorundaydık. Bütün milletlerden yeşeren insanlar bu medeniyetin bireyleri oldular ve bu medeniyete de katkı sağladılar. Bolumuz da bunun bariz bir örneği. Bolu, bu medeniyet tarihine çok önemli değerler hediye etmiş ve birlik beraberliğimizi korumamıza ilham veren değerler yetiştirmiştir. Özellikle milletimizin manevi değerlerini ön plana çıkararak millet ruhunu bizlere aşılayan ve bu millet ruhunu uzak coğrafyalara götürmemize kaynaklık eden manevi önderlerimiz var. Biz o önderlerimizin bize bıraktığı manevi değerlerin kıymetini bilerek, ruhunu anlayarak bu günlere geldik ve bu anlayışımızı bugün de devam ettiriyoruz."

Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva ise son günlerde terör örgütü saldırılarında şehit olanlara Allah'tan rahmet, ailelerine ve Türk milletine de başsağlığı diledi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin güçlü bir devlet olduğunu ve tüm girişimlere rağmen dimdik ayakta duracağını söyleyen Paşayeva, "Türkiye bundan önce de çok büyük sıkıntılarla başa çıkmış güçlü bir ülkedir. Türkiye bizim de vatanımız, çünkü bizler kardeşiz. İnşallah en kısa zamanda bu beladan da kurtulacağız. Bu hain saldırıları yapanlar Allah'tan belalarını en kısa zamanda bulacaklardır" dedi.

Protokol konuşmalarının ardından çalıştay başladı.

Kaynak: aa