ARTVİN (AA) - Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) öğrencisi olan Mustafa Can, burs başvurusu yaptıktan sonra yolda bulduğu 500 lirayı jandarmaya teslim ederek sahibine ulaştırılmasını sağladı.

AÇÜ Ormancılık ve Orman Ürünleri Bölümü birinci sınıf öğrencisi olan ve çölyak hastalığı bulunduğu belirtilen Mustafa Can, kaldığı özel yurttan çıkıp burs başvurusu evrakları Artvin Meslek Yüksek Okulu'ndaki öğrenci işlerine teslim ettikten sonra okula gitti.

Korzul Mahallesi'nde yolda 500 lira bulan Can, parayı, sahibine teslim edilmesi için jandarma ekiplerine verdi.

Durumun bildirilmesi üzerine hoparlörlerden anons yapan belediye ekipleri, kendilerine başvuran Sevgi Ç'ye parasını teslim etti.

Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe de örnek davranışından dolayı Mustafa Can’ı makamında kabul ederek teşekkür etti.

Burada konuşan Kocatepe, olayı duyduktan sonra Can'la tanışmak istediğini belirterek, "Her şeyden önce ülkemizin böyle dürüst, ahlaklı, haramı helali bilen gençlere ihtiyacı var. Mustafa Can, bu anlamda gençlerimize çok güzel bir örnek oldu, kendisini tebrik ediyorum" dedi.

Kentte böyle bir gencin olmasının kendisini mutlu ettiğini dile getiren Kocatepe, "Mustafa gibi kardeşlerimizi gördükçe ülkem adına geleceğimiz adına onur duyuyoruz, ümitleniyoruz. Ülkemiz sizin gibi gençler sayesinde müreffeh, mutlu, huzurlu, hak hukuk bilen insanlar yetiştirecek diye seviniyoruz" ifadesini kullandı.

- "Kim olsa aynı şeyi yapacağına inanıyorum"

Can da Artvin'e üniversite eğitimi için geldiğini ve özel bir yurtta kaldığını belirterek, olay öncesi burs başvurusu yaptığını söyledi.

Ardından derse geç kaldığı için hızlıca okula dönerken yolda parayı gördüğünü anlatan Can, "Yolda deste halinde duran parayı gördüm ve yerden aldım. Sağıma soluma bakarak yakınımda birinin düşürebileceğini tahmin ettim. Çevremde kimseyi görmeyince yakındaki jandarma komutanlığına giderek parayı teslim ettim. Sonra geç kaldığım derse gittim" dedi. 

Can, bu davranışının örnek davranış olarak algılanmasının acı bir durum olduğunu belirterek, "Bu davranışımın günümüzde örnek davranış olarak algılanması aslında çok acı bir durum. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kocatepe daha sonra, Can’a örnek davranışından dolayı zarf içinde sembolik olarak bir miktar para verdi.

Kaynak: aa