TRABZON (AA) - Türkiye'de kadınların yaşadığı sıkıntılara dikkati çekmek amacıyla motosikletle İstanbul'dan yola çıkan üniversite öğrencisi Gülşah Merve Yüksel (21),  bir haftalık yolculuğunun ardından Trabzon'a ulaştı.

Yüksel, yolculuğuyla ilgili olarak Trabzon'da bir otelde düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta Türk kadınına destek olmak amacıyla motosikletiyle tek başına yola çıktığını ifade etti.

Bir motor firmasının desteğini alarak yolculuğuna devam ettiğini dile getiren Yüksel, "Yola çıktığım günden itibaren 1450 kilometre yol katettim. Amacım 40 günde 28 şehir gezmek" dedi.

Yüksel, Türkiye'de kadınların yaşadığı zorluklara dikkati çekmek için böyle bir yolculuğa çıktığını vurgulayarak, "Türkiye'de kadınların yaşadığı zorluklar, istismarlar beni çok etkiliyor. Kız çocuklarımıza çeşitli baskılar yapılıyor. Yaptığım ve erkek işi olarak görünen motosiklet sürücülüğü ile aslında her alanda kadınların başarılı olabileceğini göstermek istiyorum. Kadınlar sadece evde ya da belli görevlerde olmayı hak etmiyor. Bunun için de Türk kadının isterse neleri başarabileceğini göstermek amacıyla yola çıktım" şeklinde konuştu.

Maltepe Üniversitesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi olduğunu belirten Yüksel, 17 yaşında aldığı motosiklet ehliyeti ile bıkmadan yollarda dolaştığını anlattı.

Yüksel, bugüne kadar Akçakoca, Amasra, Sinop, İnebolu Samsun, Fatsa, Ordu ve Giresun'da konakladığını, bundan sonra ise Rize, Hopa, Artvin'in ardından rotasını Doğu Anadolu Bölgesi'ne çevireceğini de ifade etti.

Gülşah Merve Yüksel, yolculuğunu tamamladıktan sonra yaşadıklarıyla ilgili bir kitap ya da belgesel çalışması yapmayı düşündüğünü kaydetti.

Kaynak: aa